«Zlatni lav» u Umagu

Vrijeme: od 26. lipnja do 05. srpnja 2009.
Mjesto: Umag
Organizator: Zlatni lav, Istra – Umag

—————————————————————

zlatni-lav-grand-prixU Umagu, petak 26. lipnja 2009. godine, svečanim ceremonijalom u 21 sat započinje otvorenje 10.-tog Jubilarnog Međunarodnog Festivala Komornog Teatra «Zlatni lav». Manifestacija traje do 5. srpnja.
PROGRAM:
Nakon prijema umjetnika u gradskoj palači i defilea bikera iz udruge «STAAARI ROKERI» po gradskim ulicama, u parku ispred Gradskog kazališta odigrat će se simbolični čin paljenja festivalske vatre.
U 22 sata slijedi izvedba baleta «Radio and Juliet» Slovenskog Narodnog Gledališča iz Maribora, autorski projekt Eduarda Cluga koji je izvan konkurencije za Grand prix, glavnu nagradu festivala.
Slijedeće večeri 27. lipnja u 21 sat, Hrvatsko Narodno Kazalište «Ivan pl. Zajc»/Hrvatska Drama iz Rijeke odigrat će predstavu «Crnac» autorice Tatjane Gromače i redatelja Tomija Janežiča.
28. lipnja u 21 sat, Slovensko Narodno Gledališče Drama, izvest će svoju predstavu «Moč navade» Thomasa Bernharda i Janusz Kica u 21 sat.
29. lipnja, u ponedjeljak, slijede dvije predstave, Gradsko Dramsko Kazalište Gavela iz Zagreba, s predstavom «Brana» Conora Mcphersona i Mateje Koležnik u 20 sati te predstava Gradskog Kazališta Sisak naziva «Jonah i Otto», autora Roberta Holmana i redatelja Zijaha A. Sokolovića u 22 sata.
30. lipnja u 21 sat na programu je predstava «Vuci i ovce», Aleksandra Nikolajevića i Paoloa Magellija u izvedbi Satiričkog Kazališta «Kerempuh» iz Zagreba.
01. srpnja u 21 sat ponovo nastupa Slovensko Narodno Gledališče Drama s predstavom «Veter v vejah borov», autora «pisci no – drama»/ Jernej Lorencija.
02. srpnja u četvrtak u 21 sat, Hrvatsko Narodno Kazalište «Ivan pl. Zajc» Dramma Italiano odigrat će predstavu «Amy´s view ( Differenti opinioni)», Davida Hare i Neve Rošić.
03. srpnja u 21 sat, Slovensko Ljudsko Gledališče Celje izvest će predstavu «Hiša Bernarde Alba» prema tekstu Federica Garcie Lorce u režiji Diega de Breae.
Na predzadnji festivalski dan 04. srpnja u 21 sat, Narodno Pozorište Sarajevo iz Bosne, odigrat će predstavu «Igra plakanja» Amira Imširovića i Gorčina Stojanovića.
05. srpnja u 21 sat, u čast laureata, a izvan konkurencije za Grand prix bit će izvedena predstava Zagrebačkog Kazališta Lutaka «Svarožić» Ane Tonković – Dolenčić i Krešimira Dolenčića.
U 22 sata na Trgu slobode odvijat će se finalna «Večer Grand prix – a», na kojoj će biti podijeljene nagrade žirija uz uručenje staklene figure «Zlatnog lava». Uz ceremonijalno zatvaranje festivala, svi okupljeni moći će uživati i u ponoćnom vatrometu.
Svaki dan u 12 sati nakon odigrane predstave održavat će se Festivalski forum na terasi bistroa «TI – MI», (na platou robne kuće). I.R.

Leave a Reply


9 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum