BaRoMus 5. Festival barokne glazbe – Rovinj

Vrijeme: 19. lipnja – 11. srpnja
Mjesto: Crkva Sv. Franje, Rovinj, Ul. De Amicis 36.; otok Sv. Andrije (Crveni otok)
Organizator:  Europski centar za kulturu – Rovinj

—————————————————————————————–

barok3BaRoMus, rovinjski festival barokne glazbe, u svom 5. izdanju održat će se i ove godine u crkvi Sv. Franje, u razdoblju od 19. lipnja do 11. srpnja 2009. godine.
Gosti festivala vrhunski su glazbenici iz Hrvatske i inozemstva, Stjepan Hauser, Paola Erdas, Elena Casoli, Matija Dedić i drugi.
Među glazbenicima specijaliziranima na polju starije glazbe, nalaze se i izvođači nove generacije koji baroku prilaze na ponešto drukčiji način, s vlastitim estetskim ambicijama i time svojim glazbenim izričajem pružaju suvremeniji pogled na glazbenu baštinu prošlih razdoblja.
U tome se upravo i krije značenje festivalske krilatice: «Barok: jučer – danas – sutra», koja najavljuje sam koncept festivala, u kojemu se kroz reprodukciju, improvizaciju, interpretaciju, istraživanje i stvaralaštvo sjedinjuju zvuci prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Festivalski program započinje 19. lipnja, nastupom Matije Dedića (piano) i Željka Kovačevića (sax), koji će se predstaviti programom naslovljenim «Musica sacra antiqua croatorum». Slijede nastupi talijanskog ansambla «Baschensis» (25. lipnja), lutnjista Fra Antuna Mrzlečkog (30. lipnja), violončelista Stjepana Hausera (04. srpnja), čelistice Paole Erdas i svirača table Shyamal mantre (07. srpnja) i Elene Casoli za gitarom (09. srpnja). Koncertni program zaključuju članovi poznatog zagrebačkog kvarteta saksofona (11. srpnja).
Svi koncerti održat će se u crkvi Sv. Franje s početkom u 21 sat.

Osim koncerata, u sklopu festivala, na rovinjskom otoku Sv. Andrije, održat će se  02. srpnja u 22 sata i cjelovečernja projekcija video radova «Baroque between times», istaknutog austrijskog video umjetnika Clausa Bruna Schneidera, nastalih prilikom njegove suradnje s BaRoMus – om. I.R.

E –mail: baromus2008@gmail.com

Leave a Reply


− 5 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum