Izložba fotografija u Istri do 1918.

Vrijeme: 24. lipanj 2009.
Mjesto: Kaštel, Pula
Org: Povijesni muzej Istre

—————————————————-

09_0523glasistre2U sklopu obilježavanja 170. godišnjice otkrića fotografije, u pulskom Kaštelu, 24. lipnja 2009. godine u 20 sati, održat će se otvaranje «Izložbe fotografija u Istri do 1918. godine», uzetih iz fundusa zbirke fotografija, negativa i fotografske opreme». Bit će predstavljeno 300 –tinjak najstarijih originalnih fotografija, nastalih od kraja 1850. godine do kraja Prvog Svjetskog Rata. Izradili su ih poznati istarski fotografi i fotografski ateljei, Luigi Caenazzo, Luigi Mioni, Blasius Circovich, Cesare Gallinaro, Giovanni Bonivento i mnogi drugi.
Autorica izložbe i stručnog kataloga je Lana Skuljan, kustosica Povijesnog muzeja Istre i voditeljica gore spomenute Zbirke. I.R.

Leave a Reply


+ 5 = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum