Life Celebration Fest

Vrijeme: od 26.  do 28. lipnja 2009. (cjelodnevni program radionica)
Mjesto: Utvrda Punta Christo, Štinjan
Organizator: udruga ONE ( Onostrane Neiscrpne Energije) – Pula

——————————————————————————

life-celebration-festival1U mjestu Štinjan u blizini Pule, unutar štinjanske tvrđave «Punta Christo», u trajanju od 26. do 28. lipnja 2009. godine, organizira se, «Life Celebration Fest», festival plesa, druženja i ekologije s naglaskom na novim medijima i kulturi mladih te održivom razvoju.
Festival je podijeljen u dvije cjeline, na edukativnu, koja će se tijekom dana održavati na «Chill Out Flooru» u sjevernom krilu utvrde i plesnu zonu, za koju je predviđen prostor «Dance Arene» (Main floor), koja zauzima južni dio utvrde. 
Službeno otvaranje festivala održat će se navečer, 26. lipnja u 18 sati. Unutar tri festivalska dana od 18 sati navečer pa nadalje, uživo nastupaju grupe iz Hrvatske i inozemstva: «Logic bomb / tranan», «Ibojima», «Human blue», «Feuerhake», «Pion», «Freaked frequency», «Flegma and Nerso», «Ectima», «Vertex», «Float», «Elektribe» i «Hardy Veles» te DJ – evi: Marino, Betty, Naveen, Hermit, Nesho, Alen, Ali Shanti, Val Vashar, Pila, Bee Man, Mozza, Sale, Da Peace, Rio, Michell, S. D. Fact, Segy i Ken.
Edukativni dio festivala započinje u petak, 26. lipnja u 10 sati, radionicom dekoracije – u cilju razvoja kreativnosti i vještine ruku (Alen, «Mars room»). Navečer, istoga dana od 19 do 21 sat, održat će se plesna radionica Daire Ligutić.
Subotnje radionice, 27. lipnja, započinju rano ujutro u 5 sati, plesnom radionicom u trajanju od 3 sata. Slijedi radionica «Lohan Chi – kung – a»  pod vodstvom Sergeja Mudrovčića, od 11 do 12 sati, a u poslijepodnevnim satima, održat će se predavanje Roberta Schenka, «Permakultura u arhitekturi» od 15 do 16.30 sati, te dva predavanja Paula Yusufa Rousseffa :«Instant kompostni WC» od 17 do 17.45 sati i «Revitalizirajte se sokom mlade pšenice» od 18 do 18.45 sati. Navečer, od 19 do 21 sat na programu je ponovo plesna radionica Daire Ligutić, koja će se održati i posljednjeg dana festivala 28. lipnja u zoru, u 5 sati ujutro.
Osim navedenih, svakodnevno će se održavati i predavanja o «Novim medijima i kulturi mladih (DJ – ing i VJ – ing)», «Theta – Healingu» i jedno predavanje o “Obnovljivim izvorima energije (vjetar, sunce, bio-masa kao izvori energije)” te radionice žongliranja.
U sklopu «Dance Arene» nalazit će se i šank s pićem i vegetarijanskom hranom te razni reklamni i prodajni štandovi kao dopuna ponudi, ali i promocija domaćeg proizvoda.
Svim posjetiteljima organizatori omogućuju i slobodno kampiranje tijekom festivalskih dana.
«Life celebration fest» službeno završava u nedjelju 28. lipnja u 18 sati, akcijom čišćenja utvrde i okolice, uključujući i obalu oko utvrde.
Cijene ulaznica su: u pretprodaji (Pula – Centar Cd Shop) 30 E, na vratima 40 E, a u subotu, 20 E. (I.R.)

Leave a Reply


7 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum