Plesne večeri s udrugom MOT – Poreč

Vrijeme: od 2. srpnja do 3. rujna 2009.
Mjesto: Trg slobode, Poreč
Organizator: Udruga MOT , Poreč

———————————————–

Od 2. srpnja do 3. rujna, na Trgu slobode u Poreču, plesačice «Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08», održavat će svoje plesne nastupe i koreografijama uz glazbu uljepšati ovo porečko kulturno ljeto.

Raspored nastupa:

23. srpnja – Trg slobode u 21,00

29. srpnja -Trg slobode u 21,00

25. kolovoza – Trg slobode u 21,00

3. rujna – Trg slobode u 20,30

te za vrijeme “Porečkog Delfina” 5. rujna na plaži “Picala”.


Udruga «MOT 08» je relativno novija udruga koja djeluje na Poreštini. Unutar nje djeluju dvije plesne grupe «Honey» i «Step up», koje zajedno imaju 50 –tak članova.

Program rada namijenjen je djeci, a pruža sustavnu edukaciju na području plesa i kazališta. Osnivač udruge je peformer David Belas, a voditeljice plesnih grupa su Josipa Tadijanović i Tea Ilić.


Uz suradnju s profesionalnim plesačima i koreografima iz zemlje i inozemstva te brojne nastupe, plesne skupine su osvojile i zapažene nagrade. Grupa «Honey» – osvojila je prva mjesta na županijskom plesnom natjecanju i na državnoj kvalifikaciji za Europsko i svjetsko prvenstvo E.S.D.U. ,«Europian Open 2008. godine», u svojoj kategoriji. Na svjetskom prvenstvu ušli su u finale, koje su zaključili visokim četvrtim mjestom.


Plesna skupina «Step up» također je postigla uspjehe na županijskim natjecanjima (prvo mjesto u svojoj kategoriji za nastup na svjetskom prvenstvu, a zajedničkom koreografijom, obje grupe osvojile su prvo mjesto na smotri plesa istarske županije u Pazinu). Već spomenute mlade voditeljice, na svjetskom prvenstvu u finalu, osvojile su drugo mjesto u kategoriji solo-duo. (I.R.)

One Response to “Plesne večeri s udrugom MOT – Poreč”

  1. happy girl** says:
    5. siječnja 2010 u 21:12

    Obožavam vas!!!!!!!!!!! 🙂

Leave a Reply


+ 8 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum