Dva rada, jedna ideja – izložba Vladimira Freliha u Rovinju

Vrijeme: od 14. kolovoza do 20. rujna 2009.

Mjesto: Mala galerija Zavičajnog muzeja Grada Rovinja

Organizator: Zavičajni muzej Grada Rovinja

vladimir frelihU Maloj galeriji u Rovinju 14. kolovoza s početkom u 21 sat održat će se otvaranje samostalne izložbe Vladimira Freliha pod nazivom «Dva rada, jedna ideja».

Autor će predstaviti likovnoj publici svoj video rad i polaroid slike, koje je izabrao nakon njihova postava na dvije posve različite izložbe.


Video rad «SMAK» (Gent, 2007.) bio je na velikoj skupnoj izložbi, dok je rad s polaroidima dio njegovog samostalnog izlaganja.

Vladimir Frelih rođen je u Osijeku 1963. godine. Magistrirao je kiparstvo/instalaciju na “Kunstakademie” u Düsseldorfu. Od 2008. godine docent je na «Umjetničkoj Akademiji» u Osijeku i voditelj odsjeka za likovnu umjetnost.


Aktivno učestvuje na nacionalnim i internacionalnim umjetničkim izložbama i projektima. Za svoj rad primio je desetak nagrada i stipendija. Također, njegovi se radovi nalaze u nekoliko kolekcija suvremene umjetnosti i muzeja. Živi i djeluje većinom u Osijeku i Düsseldorfu.


Izložba je otvorena do 20. rujna. (I. R.)

Leave a Reply


7 − = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum