Nagrade na izložbi rovinjske Likovne kolonije

Vrijeme: od 7. do 30. kolovoza

Mjesto: Zavičajni muzej Grada Rovinja

Organizator: Zavičajni muzej Grada Rovinja

——————————————————–

rovinjOcjenjivački žiri na izložbi «Likovna kolonija Rovinj 2009.» u sastavu: Ketrin Milićević Mijošek (voditeljica galerije «Rigo» iz Novigrada), Sabina Salomon (voditeljica Gradske galerije Labin) i Berislav Valušek (prof. na riječkoj «Akademiji likovnih umjetnosti»), podijelio je ovogodišnje nagrade najboljim umjetnicima.

Prvu nagradu muzeja dobio je Dražen Trogrlić za skulpturu u miješanoj tehnici «Svjetlo Mediterana».

«Skulptura D. Trogrlića tretira volumen, površinu i teksturu kao jednakovrijedne elemente. Suprotnost transparentnog stakla i njemu suprotnog netransparentnog i čvrstog drva postiže vizualnu napetost između materijala, uz naglašene varijacije tlocrtnih shema.» – ocijenio je žiri.

Drugu je nagradu osvojio Hari Ivančić za novu sliku u tehnici ulja na platnu iz ciklusa «Zemlje», a treću mladi umjetnik Luka Nreka za sliku u miješanoj tehnici «Delirij svemoći». Svi troje dobili su mogućnost postavljanja samostalne izložbe u maloj galeriji muzeja.

Prvu otkupnu nagradu dobila je Vlasta Delimar za kolaž «Paves», a druga Jadranku Runjiću za «Crni niz» u miješanoj tehnici.

Počasnu nagradu Grada Rovinja «Batana» dobio je Karlo Paliska za ciklus radova u miješanoj tehnici «Various time».

«Ekstremno produktivan autor vjeran svom jeziku kolaža i crteža u kojima temeljito popunjava svaki centimetar površine prizivajući asocijacije na svijet snova, igara i dječje mašte.» – kazao je žiri za likovnog umjetnika Palisku. (I. R.)

Leave a Reply


1 + 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum