Stvarno/Čudesno/Oboje – izložba Željka Marovića u Rovinju

Vrijeme: od 18. do 30. kolovoza 2009.

Mjesto: Galerija Sv. Toma, Zavičajni muzej Grada Rovinja

Organizator: Zavičajni muzej Grada Rovinja

———————————————————–

slikaU galeriji «Sv. Toma» («Zavičajni muzej Grada Rovinja»), 18. kolovoza s početkom u 21 sat održat će se otvaranje izložbe Željka Marovića.

Autor će tom prigodom predstaviti svoju ambijentalnu instalaciju pod naslovom «Stvarno. Čudesno. Oboje.»


Riječ je o dva rada; «malim sličicama ljepote, oprečnih u svojoj različitosti, velikih priča o kršćanstvu i magiji, znanosti i fantastici, stabilnosti (mirovanju) i kretanju.


Umjetnik ide «u dosluhu» s prostorom, sa stvorenom netrpeljivošću vanjskog i unutrašnjeg.» – piše u katalogu.


Željko Marović rođen je 1955. godine u Splitu. Likovnu akademiju («Accademia di Belle Arti)» završio je u Veneciji u klasi prof. Emilija Vedove 1988. godine. Iste godine postaje stipendist na «Ljetnoj likovnoj akademiji» (Internationale Sommerakademie für Bildende Kunst) u Salzburgu.


U razdoblju od 1991. do 1996. godine izlaže u NewYorku i Torontu te radi za «Metropolitan Museum of Art» i njihovu sekciju «Doing Art Together». Od 1996. predaje na Likovnom odjelu «Umjetničke Akademije» u Splitu. Trenutno radi kao izvanredni profesor i prodekan za nastavu na istoj akademiji.


Izložba je otvorena do 30. kolovoza, a može se pogledati u radno vrijeme galerije od 18.30 do 22 sata. (I. R.)

Leave a Reply


7 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum