Fulvio Juričić – izložba u Motovunu

Vrijeme: 01. rujna 2009.

Mjesto: Galerija Pet kula, Motovun

Organizator: Muzej Grada Pazina, Pazin


——————————————————–

SPLIT - FULVIO JURCICU motovunskoj galeriji «Pet kula» 1. rujna s početkom u 19.30 sati održat će se otvaranje izložbe Fulvia Juričića pod nazivom «Konkretna umjetnost VI: prostor konteksta».


U sklopu ciklusa izložbi vezanih uz konkretnu umjetnost koje se održavaju u Motovunu jednom godišnje, bit će predstavljena serija autorovih slikarskih radova.

Katalog izložbe napisao je Marino Baldini (povjesničar umjetnosti).


Fulvio Juričić rođen je 1952. u Puli. Diplomirao je slikarstvo na «Akademiji likovnih umjetnosti» u Zagrebu u klasi prof. Vasilija Jordana.

Od 1979. profesor je u «Školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli». Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja za slikarstvo. Član je «HDLU –a» Istre. Živi i radi u Puli. (I. R.)

slika uzeta s: www.novine.novilist.hr

Leave a Reply


7 + = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum