6. ANTI-FA Festival u Puli

Vrijeme: od 5. do 8. studenog 2009.

Mjesto: MMC Rojc, Pula

———————————————————

ANTIFAOd 5. do 8. studenog, u Puli, održati će se 6. po redu ANTI-FA Festival. Ovogodišnji festival će trajati 4 dana, a nuditi će mnoštvo zanimljivih događaja, od koncerata i druženja, do izložbi i predavanja.

Festival se otvara, kako organizatori kažu, fešticom na tvrđavi Casoni Vecchi (Monte Paradiso)  na Vidikovcu, pored vodotornja. Otvorenje Festivala biti će posvećeno Alešu Rodiću – Šeli, koji je tragično preminuo po zatvaranju prošlogodišnjeg Festivala. Njemu u spomen će se te večeri održati revijalni program, uz koji će se predstaviti i dio festivalske izložbe. Večer će upotpuniti DJ-i udruge Monteparadiso.


U petak i subotu program će se odvijati u MMC Rojc, u prostorijama Monteparadiso Hacklab-a i udruge Distorzija, gdje će se održavati izložbeni i edukacijski dio Festivala, te u podzemlju MMC Rojc-a, gdje će se održati tradicijonalni večernji koncerti.


U Hacklabu, prema riječima organizatora, u dva dana će strujati misli,riječi i ideje Benjamina Perasovića, Edgara Buršića (MP), Dušice Radojčić (Zelena Istra), članova Udruge mladih antifašista grada Zagreba, okupljenih delegata plenuma sa pulskog, riječkog i zagrebačkog Sveučilišta, te pokojeg novog entuzijasta s prigodnim tematikama.


Na Festivalu će se moći pogledati i izložba aktivista/umjetnika Bukanojz-a, koji će kroz par radova iskritizirati društveno stanje na njemu svojstven način, tu će se naći i popriličan broj fotografija snimljenih tijekom proljetne blokade Sveučilišta u Puli.


Kroz parktičan rad ove godine će se predstaviti i članovi rječke inicijative “Food Not Bombs” , koji će kuhati vegetarijanske obroke za sudionike i posjetitelje festivala, stoga će tako i tradicionalni subotnji ručak biti začinjen dozom aktivizma.


U petak i subotu će se u Podzemlju MMC Rojc-a održati koncerti. Nastupiti će deset bendova iz Hrvatske i inozemstva. Vrata podzemlja biti će otvorena od 21:00, a koncerti će početi točno u 22:00 sata.


Petak, 6. studeni


ANOMALIJA (Labin) – hc/crustpunk

DECLARATION (Zagreb) – hcpunk

BRIVIDO (Rijeka) – hcpunk

TRIFOR60 (Slovenija) – hcpunk

E.N.D. (Zadar) – death/heavy metal


Subota, 7. studeni


ONE STEP AWAY (Vž/Kč) – melodic punkrock

LOŠ PRIMJER (Požega) – melodic hardcore

AK47 (Zagreb) – anarho hardcore

O.S.D.S. (Italija) – hcpunk

SMASH IT UP (Švedska) – punkrockUlaz za svaki koncert će se naplaćivati 30 kuna.


Zadnji dan Festivala, nedjelja 8. studeni, poslužiti će za druženje uz čaj, kavu, kekse, pokoju zgodnu pričicu, neformalnu diskusiju o samom festivalu i njegovoj budućnosti, te oproštaj od još jedne uspješno apsolvirane godine.

Više informacija možete saznati na: www.myspace.com/antifafestpula

Leave a Reply


+ 6 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum