Pučko otvoreno učilište Poreč

Adresa: Narodni trg 1
Grad/općina: 52440 Poreč
Telefon: 052 887 216
Faks: 052 887 220
E-mail: likovna@poup.hr, kultura@poup.hr, aleksandar.poropat@poup.hr, ana.cehic@poup.hr
Web: www.poup.hr

Pučko otvoreno učilište Poreč od svojih začetaka posebnu pažnju posvećuje obrazovanju, a u proteklih osam godina rad ove djelatnosti sve je intenzivniji, što se pokazalo mnogobrojnim različitim programima edukacije. Vjerujemo da našim stručnim odabirom i kvalitetom programa možemo udovoljiti i najizbirljivijim  potencijalnim sudionicima radionica, tečajeva te obrazovnih programa. Cilj naše djelatnosti je zadovoljiti potrebe za obrazovanjem i kvalitetno iskorištenim slobodnim vremenom naših sugrađana.
Našim programima polaznici mogu razvijati skrivene talente i  korisno provoditi slobodno vrijeme te upoznati nove zanimljive ljude  sličnih interesa. Na usluzi korisnicima su stručni suradnici različitih profila, s dugogodišnjim iskustvom u radu.

Likovna umjetnost

Galerija Zuccato
Galerija Zuccato, smještena u samoj starogradskoj jezgri novo je preuređeni izložbeni prostor POUP-a koji osim suterena uključuje i dva novonastala izložbena kata otvarajući time nove mogućnosti na polju izlagačke djelatnosti.

I dok najraniji arhivski podaci o samoj palači, ali i renomiranoj obitelji Zuccato datiraju još iz 13. st., recentna slika koju nam pruža posjet njenim prostorijama otkirva poštivanje kulturno-povijesnog nasljeđa, ali i kretanje u susret ka najzahtjevnijim potrebama moderne i suvremene umjetnosti.

Dekumanska 34
52440 Poreč
tel.: 052 887 217
fax: 052 887 220
e-mail: likovna@poup.hr
web: www.poup.hr

Istarska sabornica
Istarska sabornica smještena u samoj starogradskoj jezgri izvorna je franjevačka gotička crkva (13.st. ) čiji interijer zadobiva barokna stilska obiležja tijekom 18. stoljeća. Svojevremeno biva sjedištem glavnih sudionika preporoda, ali i aktivne muzejske djelatnosti dok je već decenijama mjesto održavanja brojnih kulturno-umjetničkih projekata glazbeno-scenskog i likovnog karaktera od kojih se svojom reprezentativnošću i kontinuitetom posebno ističe porečki Annale kojem se pridružuju brojne značajne individualne i skupne izložbe aktivno promovirajući domaću i internacionalnu likovnu scenu.

Matka Laginje 6
52440 Poreč
tel.: 052 887 217
fax: 052 887 220
e-mail: likovna@poup.hr
web: www.poup.hr

Mala galerija
Mala Galerija smještena u samom prizemlju zgrade POUP-a u svom godišnjem programu ugostila je brojne samostalne i skupne izložbe domaćih, ali i stranih autora.

Dr. Zvonko Maković, renomirani povjesničar umjetnosti tijekom 90-ih predstavio je i upoznao našu likovnu publiku sa zanimljivim imenima hrvatske likovne scene, te vrlo aktualno predstavljao izvrsnim selektorskim sluhom za modernu i konceptualnu umjetnost niz najatraktivnijih nosioca hrvatske likovne scene. Na taj način Mala Galerija postala je istaknutim galerijskim prostorom grada Poreča.
Zbog samog svog položaja uz starogradsku jezgru kao i velike posjećenosti stranih i domaćih gostiju tijekom ljetnih mjeseci, Mala je Galerija unatoč svom deminutivnom imenu – vrijedan promotor likovne umjetnosti kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.
Narodni trg 1
52440 Poreč
tel.: 052 887 217
fax: 052 887 220
e-mail: likovna@poup.hr
web: www.poup.hr

Glazba

KONCERTNA SEZONA U EUFRAZIJEVOJ BAZILICI u organizaciji Glazbeno scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta od 1962. godine organizira i producira nacionalne i međunarodne koncerte klasične glazbe. Eufrazijeva bazilika – jedna od tri najpoznatije bazilike u svijetu ( Ravenna, Aja Sofija i Poreč) ranokršćanski je arhitektonski kompleks u indirenciji Porečko – pulske biskupije Mjesto je molitve, kontemplacije, poklonika vjere, ali i umjetnosti. Ovaj zaštićen UNESCOV spomenik (od 1997. g.) već je gotovo pet decenija svoje povjerenje poklonio Pučkom otvorenom učilištu Poreč, koje pažljivim odabirom koncerata i priznatih umjetnika predstavlja glazbena dostignuća domaćih i inozemnih autora, čuvajući pažljivo pri tome integritet i slavu ovoga vrijednoga spomenika kulture – te kao jednom od svojih najvažnijih zadaća , spaja samo najbolje sa najboljim.
Komornom glazbom te osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale programskom okosnicom festivala E. B. promoviran je velik broj domaćih autora čime se učvrstio i nacionalni glazbeni identitet ove klasične sezone . Uz impresivna gostovanja domaćih i inozemnih izvođača tradicija i kontinuitet kvalitete od 1962. godine daje «KONCERTNOJ SEZONI E. B.» život, cjelovitost i vrijednost koja nadilazi vrijeme – upravo poput zidova i mozaika njenog jedinog doma – Eufrazijeve bazilike.
KONCERTNA SEZONA U EUFRAZIJEVOJ BAZILICI reprezentativnim je primjerom koji je kroz svoje evoluiranje pokazalo zapažen programski iskorak, oblikujući iz decenije u deceniju vlastiti kulturološki identitet. Visoko pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike hrvatske u kontinuitetu jasno i temeljno podcrtava njenu mjerodavnost i etabliranost.
Koncertna sezona E. B. odvija se tijekom srpnja i kolovoza.
Tel.: 052 887 218
Fax: 052 887 220
e-mail: kultura@poup.hr
web: www.concertsinbasilica.com

«Jazz u Lapidariju» prelazeći prvo desetljeće svog osnutka koji seže u 1996. godinu, svojim je kontinuitetom i postojanošću postao nezaobilazan sinonim za raznolik, visokokvalitetan, profiliran i već tradicionalan izbor jazz glazbenika iz zemlje i inozemstva koji se tijekom ljetnih mjeseci predstavljaju u gradu Poreču. Tim putem već
jedanaestu godinu za redom u sugestivnom i povijesno vrijednom kompleksu lapidarija Zavičajnog muzeja Poreštine, smještenom u samoj starogradskoj jezgri, svake srijede odjekuju zvuci klasičnog, ali i suvremenog jazza u svim svojim raznolikim i bogatim izvedenicama ( swing, blues, etno, funky, acid jazz …) čije autorstvo ne ostavlja ravnodušnim ni publiku ni kritiku. «Jazz u Lapidariju» svojim je programskim sadržajem sastavni dio glazbene ponude grada Poreča, te je i u kontekstu županije i zemlje u cjelini iznimno vrijedan projekt sa posve vlastitim i upečatljivim identitetom.

Tel.: 052 887 218
Fax: 052 887 220
e-mail: kultura@poup.hr
web: www.jazzinlap.com

Film i kinematografija

Kino Poreč
Narodni trg 1
52440 Poreč
tel.: 052 887 218
fax: 052 887 220
e-mail: aleksandar.poropat@poup.hr
web: www.poup.hr

Obrazovanje i kultura

Pučko otvoreno učilište Poreč
Narodni trg 1
52440 Poreč
tel.: 052 887 216
fax: 052 887 220
e-mail: ana.cehic@poup.hr
web: www.poup.hr

Leave a Reply


− 2 = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum