Promocija knjige Drage Kraljevića

Vrijeme: 07. prosinca 2009., 20:00 sati
Mjesto: Gradska knjižnica Umag
Organizator: Gradska knjižnica Umag

d40183e805e146acb20db875d8125ef0U Gradskoj knjižnici Umag, 07. prosinca 2009., s početkom u 20:00 sati, imat ćete priliku prisustvovati promociji knjige Drage Kraljevića “Italija – naš najveći i najmoćniji susjed”. Gost promocije bit će Milan Rakovac.

Knjigu je izdala nakladnička kuća Adamić, a donosi nam samo dio onoga što se u hrvatsko-talijanskim odnosima događalo od 2001. do 2005. godine, u vrijeme kada je drago Kraljić bio prvi hrvatski veleposlanik Istranin u Rimu.

“Italija je toliko bitna za Hrvatsku da je neshvatljivo koliko se to nedovoljno uviđa. Jer pored trgovine, financija i investicija, tu su i kultura, turizam, prekogranična i regionalna suradnja, iskorištavanje podmorja, ribolov, pomorski koridori. Moglo bi se reći da se i dobar dio naših odnosa s EU prelama preko Italije. Dakle, prema jednom takvom susjedu morali bismo, nevezano za pristupnu politiku s EU što je generalna strategija, imati i nešto konkretnije razrađenu posebnu strategiju, što nažalost nije slučaj”, kaže Drago Kraljević.

Leave a Reply


8 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum