Predstavio pjesnika Antu Matića – Nedjeljko Fabrio u pazinskoj gimnaziji

fabrio

Posjet pazinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile književnik i akademik Nedjeljko Fabrio iskoristio je da bi gimnazijalcima predstavio zbirku pjesama manje poznatog hrvatskog pjesnika Ante Tonćija Matića (1922.-1991.) “Lutanje za vedrinom”.

Fabrio je Matića po načinu pisanja svrstao u poslijeratni naraštaj krugovaša, a kazao je da ga je inspirirala ljubav prema rodnoj Dalmatinskoj zagori “čiju je veličanstvenost prirode teško ne zamijetiti”.Pred ispunjenom gimnazijskom dvoranom Fabrio je prije svakog od nekoliko čitanja Matićevih pjesama obrazložio kontekst nastajanja pjesme te napomenuo da je na autora posebice utjecao književni bard Tin Ujević.

Susret su glazbenim nastupom upotpunili autorov sin, tenor Hrid Matić te klavirist Gaj Matić Marović, a recitacijama učenice Antonela Bašić i Petra Kiršić. (A. D.)

Izvor i foto:

www.glasistre.hr/kultura/vijest/173737

Leave a Reply


1 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum