Predstava “Građanin plemić” u Puli

Vrijeme: 19. ožujka 2010.
Mjesto: Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula


gradanin_plemic_theaterplayfull
U petak će se, s početkom u 20,00 sati, održati predstava iz produkcije HNK u Zagrebu pod nazivom “Građanin plemić”  Jean-Baptiste Poquelin Molière/Jean-Baptiste Lully. Komedija-balet najvećeg francuskog komediografa Molièrea i velikog majstora barokne glazbe, skladatelja Lullyja jedno je od najboljih djela iz tog specifičnog žanra. Uz komediju u prozi na sceni se odvijaju plesne međuigre uz pjevane dijelove. Riječ je o zajedničkom projektu Drame, Opere i Baleta Hrvatskog narodnog kazališta, u kojoj će sudjelovati brojni umjetnici iz sve tri umjetnikčke grane naše nacionalne kuće.


redatelj: Krešimir Dolenčić
dirigent: Saša Britvić
Glumački ansambl predstave:
Siniša Popović, Alma Prica, Dora Lipovčan, Zrinka Cvitešić, Nikša Kušelj, Alen Šalović, Siniša Ružić, Barbara Vicković, Dušan Bućan, Livio Badurina, Kristijan Potočki, Zijad Gračić, Ivan Jončić, Matko Knešaurek/ Domagoj Marković, Borko Igrec, Karlo Keglević, Hrvoje Meštrov, Saša Tomić, Karlo Keglević
Vokalni solisti: Ivana Lazar/ Martina Klarić, Domagoj Dorotić, Ozren Bilušić, Ivica Trubić, Alen Ruško
Hrvatski barokni ansambl,
Muški zbor Opere HNK i
članovi Baleta HNK

Leave a Reply


4 + 9 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum