Kraj 57. festivala igranog filma u Puli

Vrijeme: 24. srpanj 2010.

Mjesto: Arena, Pula


72D_Rade SerbedzijaDana 25. srpnja 2010. svečanom dodjelom nagrada Zlatnih Arena u pulskoj Areni zatvoren 57. festival igranoga filma u Puli. U glavnoj sekciji ovogodišnjeg programa dodijeljene su nagrade sljedećima: nagradu velika Zlatna Arena za najbolji film festivala prema odluci ocjenjivačkoga suda pripala filmu “Neka ostane među nama” redatelja Rajka Grlića. Publika je najvišu ocjenu 4,59 dala filmu “Sedamdeset i dva dana” redatelja Danila Šerbedžije u produkciji Inter Filma iz Zagreba čime mu je zaslužno dodijeljena nagrada publike “Zlatna vrata Pule”. Nagrada za najbolji scenarij pripala je Neviju Marasoviću, za film «Show must go on». Za najbolju mušku ulogu u filmu «72 dana» nagrađen je Rade Šerbedžija, a za najboljeg sporednog glumaca nagrađen je Bogdan Dikić, u istom filmu. Više o ovome klikom na više…


Uz Ksenija Marinković, dobitnica je nagrade za najbolju sporednu žensku ulogu, a nagradu za najbolju žensku ulogu odnijela je Marija Škaričić za ulogu Mare u filmu «Majka asfalta». Nakon svečane dodjele nagrada u Areni su prikazana dva filma pod nazivom “Kako je Gru ukrao mjesec” redatelja Pierrea Coffina i Chrisa Renauda te film, te drama “Slika Doriana Graya” redatelja Olivera Parkera. Detaljnije o ovome pogledajte na službenim stranicama festivala.


Fotografija je preuzeta s: http://www.pulafilmfestival.hr/hr/index.php?p=list&group=1

Leave a Reply


7 + = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum