20 godina knjižare Castropola

Vrijeme: 18. studeni 2010.
Mjesto: knjižara Castropola, Pula

castropola1

Dvadeseti rođendan knjižare Castropola slavi se prigodnim programom u četvrtak, 18. studenog 2010., od 11:00 do 14:00  sati.

Program toga dana je posvećen osnivaču knjižare, pjesniku Bošku Obradoviću, a posjetitelji će moći uživati u društvu pjesnika Borisa Domagoja Biletića, Drage Orlića, Roberte Razzi te glumice Jadranke Đokić.
U čast 20-e obljetnice Castropole kupci ostvaruju popus od 20% na sve naslove.

Castropola, “knjižara i antikvarijat na katu”, otvorena je sedmodnevnim programom Boška Obradovića prije dvadeset godina, 18. studenoga 1990., u Istarskoj 3 (uz Stari autobusni kolodvor) pod sloganom: “Prva knjižara i antikvarijat knjiga u Puli nakon 50 godina”.
Knjižaru su osnovali Boško Obradović, Magdalena Vodopija i Zoran Vodopija.

Prve knjige u knjižari i antikvarijatu bile su iz kućne biblioteke obitelji Obradović i više od stotinu donatora knjiga, mahom Puljana i Istrana. Knjižaru nisu stvarali samo osnivači, već su u nju ugrađeni i mnogi umjetnici, ljubitelji knjige, knjižari, profesori…

Ono po čemu je knjižara Castropola, u Istarskoj 3 i od 1997. Zagrebačkoj 14, poznata i izvan granica Istre jest osebujan način promocija knjiga, nakladnika i autora što su odmah i bezrezervno prihvatili svi, i čitateljstvo, i nakladnici, i kulturna javnost. Program Jutro uz knjigu (obično oko podneva), u opuštenoj atmosferi bez velikih pompoznih najava i govora, Puležankama i Puljanima redovito je pružao mogućnost neposredna upoznavanja s brojnim autorima (njih oko 150 samo u Zagrebačkoj) i knjigama (dvadesetak promocija godišnje), što se kasnije mnogostruko umnožilo na desetodnevnim Sajmovima knjige u Istri.

Leave a Reply


9 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum