Obilježavanje Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Puli

Vrijeme: 03. prosinac 2010.

Mjesto: Pula, MMC Luka


ruke

3. prosinca 2010. – Inicijativa za volonterski centar Istarske županije, u skopu građanske inicijative Obilježavanje Međunarodnog dana volontera, 3. prosinca 2010. godine organizira u MMC Luka predstavljanje organizacija civilnog društva i ustanova koje rade s volonterima i volonterkama ili ih uključuju u svoj rad. Zainteresirane građanke i građani moći će od 10 do 13 sati razgovarati s predstavnicima organizacijama koje su se odazvale i tako bolje upoznati njihov rad, kao i mogućnosti za volontiranje. Cilj ovakvog predstavljanja je podići vidljivost volontiranja, doprinijeti priznavanju vrijednosti volonterskog rada, te zajedničkim druženjem organizatora volontiranja, volonterki/a i građana/ki obilježiti Međunarodni dan volontera (5. prosinca).
Istovremeno će volonterke i volonteri Inicijative za volonterski centar Istarske županije i suradničkih organizacija provesti akciju “Želim proći!” kojom će se, uz Dan volontera, obilježiti i Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Volonteri/ke će vozače i vozačice nepropisno parkiranih vozila u centru Pule upozoravati kako na taj način otežavaju prolaz svim osobama s poteškoćama u kretanju, te se zahvaliti onima koji pravilno parkiraju. Na taj način želimo pridonijeti svijesti vozača/ica o ljudima s invaliditetom čije poteškoće u kretanju svojim nesavjesnim parkiranjem dodatno otežavamo.


U provedbi akcije “Želim proći!” sudjeluju Inicijativa za volonterski centar Istarske županije (Suncokret Pula, Casoni vecchi, Zelena Istra, ZUM, Metamedij, Crveni križ Pula, Obiteljski centar Istarske županije) i suradnici ( Udruga obitelji stradalih u prometu, Društvo distrofičara Istre, MUP Pula, DTI Pazin, Dom za nezbrinutu djecu, Udruga Merlin) Građansku inicijativu Obilježavanje Međunarodnog dana volontera financira Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Leave a Reply


7 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum