Za ovogodišnje nagrade hrvatskog glumišta nominirani i brojni Istarski umjetnici

timthumb

Žiriji Hrvatskog društva dramskih umjetnika objavili su nominacije za ovogodišnje nagrade hrvatskog glumišta, a među nominiranima su i brojni umjetnici iz Istre.

Među produkcijama nominirana je plesna predstava “Nastup” zagrebačkog Studija za suvremeni ples te njen koreograf Matija Ferlin.
Za rad u “Nastupu” nominirani su i scenograf Mauricio Ferlin te plesačice Roberta Milevoj i Ana Mrak.

Među redateljima i glumcima nominiran je Robert Raponja, Puljanin koji živi i radi Osijeku, i to za režiju predstave “Paralelni svjetovi” Mire Gavrana u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Vedran Živolić, mladi pulski glumac, nominiran je u kategoriji izuzetnih ostvarenja mladih umjetnika do 28 godine za ulogu Binata u predstavi “Garaža” Zdenka Mesarića u režiji Ivice Buljana i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, a koje je njegovo matično kazalište.

Macak_u_cizmamaZG2
Filip Križan iz Fažane nominiran je je za glavnu ulogu u dječjoj predstavi “Mačak u čizmama” prema bajci Charlesa Perraulta u režiji Ivice Boban i izvedbi Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba.

Ognjen Vučinić, plesač iz Pule koji djeluje u Zagrebu, nominiran je za najboljeg plesača u predstavi “UTF-8” u koreografiji Sahara Azimija i izvedbi i produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla.

Dodjela nagrada hrvatskog glumišta održat će se 24. studenog u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.


Izvor: http://www.glasistre.hr/kultura/vijest/284346

Foto:
http://teatar.hr/31552/garaza/
http://www.kulisa.eu/images/articles/Macak_u_cizmamaZG2.jpg

Leave a Reply


6 − 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum