“Zaboravljeni egzodus 1915.-1918.” u Puli

Vrijeme: 26. studeni 2010.
Mjesto: Gradska knjižnica Pula


KUK_thumb

Dana 26. studenog 2010. s početkom u 19:00 sati, održat će se predavanje na temu “Zaboravljeni egzodus 1915.-1918.” u organizaciji “K.u.K. Pula”.

Predavanje će biti popraćeno projekcijom originalnih fotografija i zapisanim iskazima ljudi koji su to preživjeli te njihovih obitelji nasljednika.
U knjizi se obrađuje iseljavanje stanovništva južne Istre, osim radnika u Arsenalu i
Mornaričkoj službi te nekolicine onih koji su imali pravo ostati sačuvati kuću. Ostali su deportirani u Austriju, Češku i Moravsku odakle se nije vratilo mnoštvo žena, staraca i djece.


Foto: http://regionalexpress.hr/site/more/predavanje-zaboravljeni-egzodus-1915-1918/

Leave a Reply


6 − = 3

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


Najnovije fotografije


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2014 | Impressum