Istarski umjetnici na 20. Pasionskoj baštini

pasionska_160311_in600

20. Pasionska baština u zagrebačkom muzeju Mimara, otvorena je izložbom “Muka i uskrsnuće kod suvremenih umjetnika Istre”.


Kad je riječ o izložbi “Muka i uskrsnuće kod suvremenih umjetnika Istre”, autorica postava likovna kritičarka i publicistkinja Marina Baričević rekla je da je ona središnji iskaz jubilarne multimedijalne i multikulturalne pasionske baštine te da je Istri i trima generacijama njezinih umjetnika pripala čast da je otvore. Likovnim radovima – slikama, skulpturama, instalacijama i keramikom dominira lik Krista, koji je, istaknula je, “paradigma života i život sam i oduvijek je ‘gost’ gotovo svih umjetničkih ateljea”.


Selektori izložbe, uz Baričević, bili su Dino Milinović i Stjepan Pepeljnjak, a na izložbi su se sa svojim radovima predstavili Emil Benčić, Tea Bičić, Emil Bobanović-Ćolić, Mate Čvrljak, Josip Diminić, Mirta Diminić, Heda Gärtner, Jasna Maretić-Diminić, Zdravko Milić, Orlando Mohorović, Vinko Šaina, Sandra Nejašmić, Ivan Obrovac, Vera Kos-Paliska, Karlo Paliska, Renato Percan, Monika Petričević, Davor Rapaić, Vedran Šilipetar, Andrijana Šuran, Sanja Švrljuga, Bernard Teklić, Davorka Vadanjel, Ivona Verbanac, Ljiljana Vlačić i Rok Zelenko.

Izvor: http://www.glasistre.hr/kultura/vijest/336367
Foto: http://www.online-zagreb.hr/wp-content/uploads/2011/03/pasionska_160311_in600.jpg

Leave a Reply


6 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum