MEDIA MEDITERRANEA – OTVARANJE IZLOŽBE “MOJ GRAD – MOJ DIZAJN”

aaaaaaaaaaaaaa

Sinoć  26. srpnja 2011. u prostoru Forum 13, u Puli održano je otvorenje izložbe Moj grad – moj dizajn. U opuštenoj atmosferi prijatelja i ljubitelja umjetnosti izložbu su otvorili Marino Jurcan, Vijeće za nove medijske kulture Istarske županije; Erik Lukšić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnost i Davor Kliman, ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula. Riječ je o izložbi plakata grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Pula. Galeriju fotografija možete pogledati klikom na LINK…

Više o ovome pogledajte klikom na Više…

 Izložbom mladi umjetnici pokušavaju na kritičan način progovoriti o manifestacijama i ustanovama koje čine kulturnu okosnicu grada. Plakati učenika odjela grafičkog dizajna Škole u sebi ne sadrže samo koncentraciju naučenog već i promišljanje grada u kojem trenutno ili stalno žive. Teme odabranih radova uglavnom se odnose na redizajn postojećih manifestacija, škole, institucija, ovoga grada koje zauzimaju važno mjesto u kulturnom i kreativnom životu grada a koje ujedno u svom djelovanju sadrže i edukativnu dimenziju.

 aaaaaaaaaaaaaaaaaa

Marko Bolković predstavio je izložbu kao samo dio bogatog programa festivala Media Mediterranea, te je pozvao Panel diskusije koji će se održati 27. Srpnja 2011. U 11.00 sati u prostorima galerije MMC Luka u Puli. Tema diskusije biti će “Mladi u lokalnim kulturnim politikama”

Iste večeri na Portarati, održan je prvi u nizu akustičnih koncerata bendova sa “Made in rojc” kompilacije gdje se predstavio bend “Newtone”  sa svojih pet pjesama u akustičnoj verziji. Newtone čine Saša Čabaravdić i Marko Borščak na gitarama, Marko Bolković na basu i pjevač Krešimir Vrčić, te bubnjar Andre Bupića (Andro Bupić).

Koncert je bio zagrijavanje za veliki koncert u petak 29. srpnja 2011. s početkom u 20.30 sati u dvorištu bivše vojarne Karlo Rojc pod nazivom “Made in rojc”. Od akustičnih koncerata predstaviti će se Tutankhamon Space machine 27. srpnja 2011. u 21.00 sati, te u petak 29. srpnja 2011. u 19.00 sati bendovi Newtone, Gedore,Tutankhamon Space Machine i specijalni gosti Popeye.

Napisala i fotografirala: Marina Puh

Leave a Reply


7 + = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum