Folklorno Društvo “Pazin”

Adresa: Šetalište Pazinske gimnazije 1
Grad/općina: Pazin
Telefon: 052/621-515
E-mail: sandrafarkas@optinet.hr
Web: www.fd-pazin.hr

Legendfest_-_2006

Folklorno društvo “PAZIN” u različitim organizacijskim oblicima aktivno je četrdesetak godina. Kao zasebna udruga osnovano je krajem 1996. godine sa ciljem njegovanja starih tradicijskih običaja posebno pjesme, plesa i svirke na istarskim narodnim instrumentima, jednom riječju njegovanje kulturne baštine Istre i prenošenje na mlađi naraštaj.Danas društvo broji osamdesetak članova plesača, pjevača i svirača raspoređenih u tri sekcije:

– Dječja sekcija koja obuhvaća djecu predškolske dobi i polaznika nižih razreda osnovne škole kojih ima četrdesetak.
– Sekcija mladih koja obuhvaća polaznike viših razreda osnovne škole, polaznike srednjih škola, studente, osobe srednje životne dobi te sekcija starijih članova – osoba treće životne dobi.

Leave a Reply


4 − = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum