Glazbena kompilacija Made in Rojc 4 i spot benda Newton na Metamusic net labelu

newtone_pula-233x300

Na novopokrenutom net labelu Metamusic (http://metamusic.cc/) od danas je moguće s internetske stranice skinuti pjesme s novog izdanje kompilacije Made in Rojc 4 te pogledati video spot benda Newton.
Ono što vrijedi istaći jest da se radi o potpuno domaćem proizvodu nastalom kao produkt domaće pameti ali i upornosti mladih glazbenika.
Naime radi se o polaznicima radionice Snimaj ali i radionice izrade video spotova koje je udruga Metamedij realizirala ove godine.


Ove je godine na radionici “Snimaj!” bilo 9 polaznika, a posebno treba staknuti Dražena Džaju koji je uspješno samostalno izmiksao i masterizirao pjesme svog benda Reanimacija. Na ovogodišnjoj kompilaciji Made in Rojc 4 našlo se 6 pulskih bendova: Mad Face, Newtone, Tutankhamon Space Machine, Rabbia E Disperazione, Mortal Divinity i Reanimacija.

Bend Newtone tako je tijekom radionice izrade glazbenih spotova snimio spot u režiji polaznika Nevena Kacuna i uz pomoć predavača radionice Vibora Juhasa, koji također možete premijerno pogledati na stranicama Metamusica.U posvemašnjoj komercijalizaciji, estradizaciji i sveopćoj festivalizaciji domaće kulturne ponude koja za posljedicu ima sve oskudniju kulturnu produkciju, zaista smo ponosni da smo omogućili poticajne uvjete kako bi mladi glazbenici pokazali svoje talente. Radi se o mladim ljudima koji pokazuju da se na njih još uvijek može računati kad govorimo o kreativnosti lokalne zajednice i njihovom doprinosu da Pula zaista postane vibrantno i kreativno mjesto, kao što kaže i naš ovogodišnji slogan festivala; Pula kreativan grad.
Ovim putem još jednom pozivamo sve kreativce u području glazbe i glazbenog videa, dj-e i producente da nam se jave kako bi njihovim radovima obogatili Metamusic stranice ali i lokalnu scenu te ih učinili dostupnijima ljubiteljima kulture.

Ovim putem ujedno vam želimo kreativnu 2012. godinu!

Leave a Reply


+ 7 = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum