Predavanje “Hrvatska književnost Istre pod fašizmom” u Pazinu

Vrijeme: 18. siječnja 2012.
Mjesto: Pazin
dapa1
U srijedu, 18. siječnja, u Velikoj dvorani DAPA u Pazinu će se u 18:00 sati održati predavanje Domagoja Biletića pod nazivom “Hrvatska književnost Istre pod fašizmom”.

Mr. sc. Boris Biletić diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Puli. Diplomirao je i na Odsjeku za južnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Magistrirao je na Odsjeku za kroatistiku istog fakulteta. Ravnatelj je Gradske knjižnice “Matija Vlačić Ilirik” u Rovinju. Dopredsjednik je Društva hrvatskih književnika i osnivač istarskog ogranka DHK-a. Pokretač je i glavni urednik časopisa “Nova Istra”. Utemeljitelj je brojnih književnih projekata, urednik stotinjak knjiga te dobitnik mnogih književnih nagrada. Za književni rad i kulturnu djelatnost odlikovan je likom Marka Marulića. Osim poezije, objavljuje kritike oglede, studije i prijevode. Radovi su mu prevedeni na petnaestak jezika.

Leave a Reply


5 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum