“Opera za tri groša” u INK Pula

Vrijeme: 14. travnja 2012.
Mjesto: Pula
-1
U Gradskom kazalištu Pula će se u srijedu, 14. travnja, s početkom u 20:00 sati održati gostovanje HNK Ivala pl. Zajca iz Rijeke, s glazbenim trilerom “Opera za tri groša”, redatelja Eduarda Milera.

“Opera za tri groša” Bertolta Brechta jedan je od najizvođenijih glazbenih komada u ovom trenutku u Europi, a i šire. Razlog je bez sumnje stanje korporacijskog kapitalizma, te recesija koja je još više potencirala ovisnost svih društvenih čimbenika našeg života i vremena o ekonomskom faktoru.
To stanje je globalno, a svi mi smo zarobljenici jedinstvenog modela bez alternative.
“Opera za tri groša” događa se zapravo ovdje i sada… To je svijet u kome je sve podređeno profitu. U tom svijetu nema prostora za empatiju, solidarnost, samilost, ljubav, partnerstvo, prijateljstvo. (Žanina Mirčevska)

Foto

Leave a Reply


− 1 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum