Program POU Poreč: TRAVANJ 2012.

KINO
Vrijeme: od 02. do 07. travnja 2012., u 20:00 sati

MARTOVSKE IGRE

Redatelj: George Clooney
Uloge: George Clooney, Ryan Gosling, Phillip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei
Trajanje: 101 min
Sinopsis:
Stephen Meyers je majstor svog zanata, pametni mladac koji se upliće u opasnu političku igru.
Radi kao glasnogovornik u predsjedničkoj kampanji za guvernera Mikea Morrisa koji se u Ohiju bori za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. Kada mu suparnički glasnogovornik ponudi posao u svom timu, Stephen zaboravi o svemu informirati svog šefa. Uskoro će razotkriti prljave osobne tajne koje bi mogle ugroziti Morrisovu političku karijeru.

Vrijeme: 03. travnja 2012., u 20:00 sati
PUT RATA

Redatelj: Steven Spielberg
Uloge: Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis, Benedict Cumberbatch
Trajanje: 146 min
Sinopsis:
Priča prati mladića Alberta i njegovog konja Joeya te njihov rastanak kada Joey bude prodan konjici i poslan u rovove I. svjetskog rata.
Unatoč tome što je premlad da bi se prijavio u vojsku, Albert kreće put Francuske kako bi spasio prijatelja.

Vrijeme: 04. travnja 2012., u 19:00 sati
KUNG-FU PANDA

Redatelj: Jennifer Yuh

Glasovi: Angelina Jolie, Gary Oldman, Seth Rogen, Jackie Chan, Jean-Claude Van Damme, Dustin Hoffman, Lucy Liu, Michelle Yeoh
Trajanje: 91 min
Sinopsis:
Panda Po i kung fu majstori štite Dolinu mira, no strašni zlikovac planira upotrijebiti tajno oružje kako bi osvojio Kinu i zauvijek uništio kung fu!
Po živi svoj san – štiti Dolinu mira zajedno sa svojim prijateljima i kung fu majstorima Paklene petorke: Tigricom, Ždralom, Zmijom i Majmunom. Ali,njegovom novom, fantastičnom životu prijeti strašni zlikovac koj planira upotrijebiti tajno nezaustavljivo oružje kako bi osvojio Kinu i zauvijek uništio kung fu.
Po i Paklena petorka moraju ga zaustaviti. Kako Po može zaustaviti oružje koje uništava kung fu? Mora pogledati u svoju prošlost i otkriti tajne svojeg misterioznog podrijetla. Samo tada će moći osloboditi snagu koja mu je potrebna za uspjeh…

Vrijeme: 05. travnja 2012., 20:00 sati
TAJNI ŽIVOT KUĆNIH POMOĆNICA

Redatelj: Tate Taylor
Uloge: Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer, Sissy Spacek
Trajanje: 146 min
Sinopsis:
Drama o neobičnoj suradnji južnjačke spisateljice i njezine crne prijateljice koja joj otkriva tajni život kućnih pomoćnica.
Radnja filma odvija se 60-tih godina 20. stoljeda u gradiću Jackson u državi Mississippi i prati odnos triju nevjerojatnih žena koje su razvile neobično prijateljstvo i pokrenule projekt koji nadilazi sva društvena pravila toga doba.
Ovo je priča o Skeeter – djevojci s Juga koja se vraća s fakulteta odlučna da postane pisac. Za razliku od svojih sugrađanki iz Jacksona, Skeeter želi ostvariti karijeru i spremna je privremeno se odreći braka i djece, na svekoliko zgražavanje svojih udanih prijateljica i svoje majke.
Kada dobije posao u lokalnim novinama – pisanje kolumne ‘Myrnini savjeti za čišćenje’ – potraži pomoć kod Albileen, kućne pomoćnice svoje najbolje prijateljice. Tim susretom započinje tajanstveni projekt kojeg, potaknut dirljivim pričama koje je Skeeter otkrila, podupire jedan njujorški izdavač.
Aibileen Clark je svoj život provela radeći kao domaćica u bjelačkim kućama po Jacksonu. Odgojila je sedamnaestero djece svojih poslodavaca i jedno vlastito, koje je tragično stradalo. Shrvana gubitkom sina jedinca, Aibileen snagu crpi iz vjere, a najveća joj je utjeha njena najbolja prijateljica Minny. Ona je kućna pomodnica u domu obitelji Leefolt i svoje
dužnosti obavlja samozatajno i dostojanstveno. Kada u njezin život uđe Skeeter, Aibileen joj se počne otvarati i pričati priče iz svog života – unatoč tome što tim naizgled jednostavnim činom riskira odmazdu.

Vrijeme: 06. travnja 2012., u 20:00 sati
NASLJEDNICI

Redatelj: Alexander Payne
Uloge: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller
Trajanje: 115 min
Sinopsis:
Drama s elementima komedije o putovanju oca (George Clooney) koji preispituje vlastiti život nakon što se našao u tragediji.
Ono što je započelo kao putovanje na kojem je krenuo suočiti se s prošlošću završava kao topla obiteljska priča u kojoj se otac nanovo zbliži s kćerima.

Vrijeme: 07. travnja 2012., u 20:00 sati
IGRA POBJEDNIKA

Redatelj: Bennett Miller
Uloge: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Brent Jennings
Trajanje: 133 min
Sinopsis:
Sportska drama o menadžeru (Brad Pitt) koji odlučuje voditi bejzbolski klub – uz pomoć kompjutera!
‘Igra pobjednika’ je film o generalnom menadžeru bejzbolskog kluba Oakland Athletics koji će pokušati revolucionarizirati svoj klub i sam sport korištenjem kompjuterski generirane analize pri odabiru igrača.

IZLOŽBE
U Maloj galeriji otvorena je izložba crteža  Dubravka Sertića, pobjednika prošlogodišnje Pro future, skupne izložbe likovnih amatera.  Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 15. travnja, svakodnevno od 10 – 12 i 17 – 19 sati, osim ponedjeljkom.
Dubravko Sertić, (Cerna, 31. 03. 1968.). Osnovnu i srednju školu završio je u Vinkovcima gdje i danas živi i radi kao samostalni umjetnik. Likovnošću se bavi od kraja osamdesetih. Član je HDLU-a Zagreb i Grupe 1999 Vinkovci.

FOTO KLUB POREČ
Foto klub Poreč poziva svoje članove i sve ljubitelje fotografije na druženje koje će se održati u utorak, 03. travnja, u učionici broj 4. na drugom katu novoizgrađenog dijela POUP-a, s početkom u 19 sati.
Na okupljanju ćemo prikazati radove sa nedjeljne foto šetnje po Novigradu na kojoj su se obrađivale teme portreta, arhitekture, zlatnog sata i duge ekspozicije.
U nastavku ćemo u “brainstorming radionici” pokušati proizvesti što više ideja za nadolazeći foto session sa skupinama iz Društva naša djeca Poreč.
Ako nam ostane štogod vremena, kraj je rezerviran za pregled novosti iz svijeta fotografije.

OBRAZOVANJE
Obrazovna djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč upisuje polaznike na tečaj „Osnove korištenja računala i interneta“. Broj polaznika je ograničen pa zato požurite i postanite i Vi do ljeta računalno pismeni!
Informacije i upisi na web stranicama Učilišta www.poup.hr ili na broju telefona 887 – 216.

Leave a Reply


2 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


Najnovije fotografije


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2014 | Impressum