8. Hartera festival u Rijeci od 19.- 21. srpnja 2012. godine

Vrijeme: 19.07.-21.07.2012.
Mjesto: Rijeka


U Rijeci 8. Hartera festival donosi do sad neviđene novosti na ovim prostorima. Jedan od noviteta, koji je ujedno i najveći i najzanimljiviji je interaktivna mobilna aplikacija koju su organizatori predstavili na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Sadržaji aplikacije koja je već u funkciji otključavaju se skeniranjem QR kodova koji će biti raspoređeni po prostoru Hartere, a velik dio kodova će uoči festivala biti distribuiran i putem tiskanih materijala. Korisnici pametnih telefona stići će do različitih instalacija ili pak tajnih koncertnih lokacija unutar prostora Hartere, pronalazeći kodove, prateći likove i upute koje će se pojavljivati u prostoru te sudjelujući u igrama.

 

Novonajavljeni sudionici ovogodišnjeg festivala su Azari & III i Dječaci. Azari & III izvodi elektroničku glazbu u kombinaciji s raznim stilovima, a od 2008. godine postoje pod tim nazivom. Na jednoj od četiri pozornice nastupit će i britanski multižanrovski buntovnici Asisan Dub Foundation Sound System, islandski elektronički velikani GusGus, francuske elektroničke zvijezde Laurent Garnier pres LBS, crnogorski genijalac Rambo Amadeus, legendarni beogradski sastav Darkwood Dub, zagrebačka grupa Ruiz, elektronički crossover ABOP te drugi. Cijena festivalske ulaznice u pretprodaji iznosi 250 kuna, dok će na dan početka festivala biti 30 kuna veća.
Aplikacija, koja osim informacija o izvođačima, rasporedu i mjestu održavanja festivala, omogućava i download i čitanje stripa o Vivi Rinocerus Damira Martinovića Mrleta, čija je prva epizoda predstavljena baš jučer. Za aplikaciju je zaslužan Mirko Trkulja. Radio Isus strip, koji je nastavak prošlogodišnje sage o Vivi Rinocerus, autorski potpisuju Tea Stražičić i Sebastian Saganić. Mladi umjetnici otkrili su da je to nadogradnja lani pokrenutog projekta, strip i instalacije sada su se spojili u novu dimenziju, dok je u prvoj epizodi stripa skrivena i nagradna igra u kojoj treba pronaći skriveni bend, a najsretniji osvajaju ulaznice za festival. Tome dodaju i da će iduće epizode biti objavljivane svakih desetak dana.
Korisnici pametnih telefona će također uz pomoć kodova moći proučavati Vivi, Zuma Sudara, Gamba, Seneku i druge likove, ali će moći i sudjelovati u kreiranju radnje stripa. Uz pomoć aplikacije moći će i osobe oko sebe pretvoriti u likove iz stripa, a bit će organizirana i nagradna igra za najbolje fotke snimljene tim putem.

 

Novost ovogodišnje Hartere bit će Fontana di Hartera, koja je zamišljena kao svojevrstan spomenik pivu. Time se iznova potvrđuje da će i ovog puta biti više od glazbenog festivala. Prema riječima Damira Martinovića Mrleta, 10- metarska fontana u obliku zmaja iz čijih će usta teći pivo, biti će smještena na trgu na kojem će publika, opet uz pomoć aplikacije stvarati glazbu i posebne crteže koji će bit projicirani na zidovima. Posjetitelji će isto tako, uz pomoć aplikacije moći igrati još jednu od brojnih interaktivnih igara koje su pripremili organizatori festivala.

 

Riječ je o glazbenoj igri koja će funkcionirati tako da će posjetitelji kroz zvukove implementirane u aplikaciju svojim mobitelima moći stvarati svoju glazbu i tako s ostalim “sviračima” postati dijelom “Orkestra di Trn Trn”.
Uskoro će biti objavljen i natječaj, koje je nastao u suradnji Hartere i MTV -a, na kojem će mladi producenti, DJ-i i glazbenici dobiti priliku postati dijelom aplikacije i programa Hartere. kombinacijom beatova, loopova i glazbe, izvođači odabrani na natječaju stvoriti će jedinstveni zvučni sadržaj aplikacije. Jedna od pogodnosti aplikacije jest i povoljnija cijena festivalske ulaznice ako se kupovina izvrši preko nje. 

 

Izvor

Foto

 

Leave a Reply


+ 1 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


Najnovije fotografije


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2014 | Impressum