Poziv na 10. izdanje izložbe Cinemaniac

Zagreb / 15.05.2012. / kino Tuškanac / 21h

 

Rijeka  / 22. 05. 2012 / Art kino Croatia / 19 h

 

Izložba Cinemaniac od 2002. se godine realizira kao popratni program na Festivalu igranog filma u Puli, u suradnji Udruge MMC LUKA i Pula Film Festivala.
Kustosica projekta je Branka Benčić.

 

Izložba je nastala iz želje za predstavljanjem radova iz svijeta umjetnosti i filma, i od svojih početaka predstavlja aktivni istraživački kontekst koji omogućava prezentiranje umjetničkih djela, mjesto susreta u kojem se integriraju društveni, kulturni, tehnološki, medijski i estetski aspekti, sjecišta na kojima se susreću umjetnost, umjetnici, institucije i publika, stvaraju novi oblici suradnje, problematiziraju odnosi filma i vizualnih umjetnosti. Ona je mjesto gdje se prezentira recentna hrvatska i međunarodna produkcija filmova umjetnika, umjetničkog videa, eksperimentalnoga i alternativnog filma te multimedijalnih instalacija, otkriva i artikulira baština eksperimentalnog i alternativnog filma i predstavljaju umjetnici i radovi antologijskog značaja.

 

Program projekcija koji je pred nama realizira se uz obilježavanje desetog izdanja izložbe, a okuplja neke od vrhunaca desetogodišnjeg kontinuiranog rada na području prezentacije suvremene internacionalne audiovizualne umjetničke produkcije, kontekstualizacije i uspostavljanja procesa kuriranja pokretnih slika u kontekstu galerije i filmskog festivala – radove Tima Etchellsa, J. T. Andersona, Nicole Cousino, Ivana Faktora, Davora Mezaka, mahom video radove prezentirane posljednjih deset godina u Puli. Ovaj izbor predstavlja i posvetu filmu – odabirom radova koji se formiraju oko filmskih referenci i citata, filma kao dijela popularne kulture, ističući izniman i kontinuiran utjecaj filma na suvremenu umjetničku produkciju. (B. B.)

 

PROGRAM

Tim Etchells Starfucker, 2002, 12’ 00’’
Cameron Giner The Shoot, 2003, 6’ 00’’
J T Anderson  Prairie Stop, Highway 41, 2004, 9’ 30’’
Nicole Cousino The Bird, 2002, 2’ 00’’
Filip Cenek After The Assasination, 2002, 6’ 40’’
Davor Mezak Whirl/Zvrk, 1997, 5’ 50’’
Steven Eastwood Of Camera, 2003, 14’ 40’’
Ivan Faktor Kangaroo Court 2007, 7’ 40’’

 

Ukupno trajanje programa je oko 64 minute.

 

Ulaz je slobodan.

 

Izvor

 

Foto

Leave a Reply


5 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum