Rovinj – Edukacija o pisanju EU projekata

Vrijeme: 9.-12-05.2012.
Mjesto: Rovinj

European Academy for Education and Social Research iz Dublina, Irska, u suradnji sa međunarodnom udrugom European Projects Association (EPA) iz Brisela i sa Visokom poslovnom školom Par iz Rijeke, provodi u Rovinju dva modula Master programa ‘Technologies for the Development of European Projects’.

 

Prvi modul ‘Community Programmes and Structural Funds’, koji će se održati od 09. do 12. svibnja, namijenjen je stjecanju znanja o pretpristupnim programima koji su danas dostupni Hrvatskoj, te strukturnim fondovima koji će biti dostupni Hrvatskoj nakon ulaska u Europsku uniju.

 

Putem drugog modula ‘European Projects Development’, koji će se održati od 14. do 17. svibnja, studenti će naučiti kako se pišu i provode projekti sufinancirani putem EU programa.

 

Navedene edukacije održati će se u Multimedijalnom centru u kojem će, osim studenata, u ‘My Europa corner’, boraviti i volonteri Udruge Informo, nacionalne kontakt točke udruge EPA-e za Hrvatsku. Volonteri, koji svakodnevno rade na web platformi ‘My Europa’ (www.my-europa.eu), biti će u stalnoj suradnji sa studentima i pružati će im potporu za korištenje te inovativne tehnologije koja je sastavni dio Master programa. ‘My Europa’ je skup on-line alata namijenjenih svim osobama koje se žele uključiti u svijet EU projekata. Radi se o ‘web based’ platformi koja predstavlja cjelovitu lifelong e-learning okolinu čiji je cilj pružati osobama i organizacijama jedinstveno mjesto gdje mogu razvijati EU projekte. U platformi se nalaze razni alati koji pružaju potporu pri cijelom procesu izrade i implementacije EU projekata, od projektne ideje, do pronalazaka partnera i fondova te diseminacije projekta i njegovih rezultata.

 

Rovinjske module Mastera svečano će otvoriti dožupanica Istarske županije, gđa. Viviana Benussi i dopredsjednica Gradskog vijeća Grada Rovinj, gđa Cinzia Ivančić.

 

Izvor

Leave a Reply


+ 6 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


Najnovije fotografije


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2014 | Impressum