Interaktivni radovi međunarodnih autora na MM14 festivalu

Žiri u sastavu Branka Benčić, Pamela Moscarda, Jana Žufić i Dragana Sapanjoš je na međunarodnom natječaju izabrao izlagače na izložbi koja će se održati u sklopu ovogodišnjeg Media Mediterranea festivala od 25. do 28. srpnja. U ovom izdanju festivala poseban je naglasak stavljen na sljedeću temu: „Nove kreativne zone“ stoga će izložba biti održana u pulskim podzemnim tunelima “Zerostrasse”. Cilj je predstaviti nove uvide u urbani okoliš i kreativnost.

Bit će izoženo 10 inovativnih, interaktivnih transdisciplinarnih projekata radova sljedećih autora: Martin Romeo, Aleksandra Prole, umjetnički dvojac Oriana Persico i Salvatore Iaconesi, Luisa Tatoli ROLL – Multimedia Design, Angelo Semeraro.

 

Izložba će imati i svoj popratni program na kojima će biti predstavljeni još nekolicina vrlo zanimljivih radova.

Već uobičajeno za Media Meditarranea festival, nezaobilazna je i radionica iz područja upotrebe novih medija i tehnologija u kreativne svrhe. Ove godine bit će organzirana radionica “Let the web sing” koju će od 25. do 28. srpnja voditi dvojac iz Italije Francesco Fraioli i Giovanni Cappellotto. Koncetp radionice je takav da će polaznici učiti kako koristiti internetske aplikacije i društvene mreže poput Flickr, Twitter, Youtube za kreiranje glazbe. Više informacija je dostupno na http://letthewebsing.tumblr.com/

Posljednjeg dana festivala bit će organiziran i beach party.

I ove godine svi događaji su besplatni za posjetitelje, naravno zahvaljujući donatorima, a to su Ministarsrtvo kulture RH, Istarska županija, Grad Pula, Turistička zajednica Grada Pule, Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Leave a Reply


− 2 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


Najnovije fotografije


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2014 | Impressum