ELEMENTAL RASPLESAO FILMSKU PUBLIKU

 

U sklopu 59. Festivala igranog filma u Puli, sinoć (25.7) je u prepunom Circolu nastupila zagrebačka hip hop grupa Elemental. Dvosatnim koncertom Elemental je stvorio odličnu atmosferu raplesavši i raspjevavši mnogobrojnu, pretežito mlađu publiku, uz svoje najpoznatije hitove poput “Male stvari”, “Romantika”, “Iz dana u dan” i mnoge druge.

 

 

Specifičnost ovog benda nalazimo u britkim tekstovima u prepoznatljivom rap stilu s primjesima drugih glazbenih žanrova, što je prepoznala i pulska publika.

 

Počeci Elementala sežu u 1998. godinu kada su se okupili kao rap trojac i u toj postavi objavili dva albuma: debitantski album “Moj njegov i njen svijet” (2000.) i  “Tempo Velegrada – Demiurg” (2002.). Posljednjih šest godina djeluju u sedmeročlanoj postavi, a u tom su razdoblju izdali sljedeća tri albuma:  “Male Stvari” (2004.), “Pod pritiskom” (2008.) i “Vertigo” (2010.).

 
2005. godine Elemental je nominiran za hrvatsku diskografsku nagradu “Porin” u tri kategorije, a te iste godine Mirela Priselac Remi dobiva nagradu “Zlatna Koogla” za najbolji vokal. Spot za pjesmu “Tako lijepa” je 2006. godine dobio nagradu “Magdalena” za najbolji spot. 2007. godine. Elemental dobiva “Zlatnu Kooglu” za spot “Iz dana u dan”. Pjesma “Tako lijepa” dobila je odlikovanje emisije “HR Top 20″ i ušla u top 20 najbolji pjesama u 2006. godini. Hrvatska diskografska udruga nagradila je album “Male stvari” srebrnom pločom za broj prodanih primjeraka albuma.

 

 

 

 
Glazbeni program Festivala nastavlja i večeras s koncertom pulskog sastava Nola, s početkom u 23.30 sati, također na terasi Circola.

 

Tekst i fotogfarije: Lorna Zimolo

Leave a Reply


8 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


Najnovije fotografije


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2014 | Impressum