Gastro manifestacija “U rakaljskom loncu”

U sklopu Festivala na dragom kamenu koji se u ljetnim mjesecima održava u Raklju, u subotu 14.srpnja održati će se gastro manifestacija ‘‘U rakljansken loncu’’ gdje će ekipe političara, sportaša, gospodarstvenika, novinara i sponzora odmjeriti snage u kuhanju tradicionalne maneštre i kupusa na starinskim ložištima.

Nakon kuhanja, svi posjetitelji moći će degustirati jela pripremljena na tradicionalan način. Usporedno će biti prikazana i izložba autohtonih istarskih suvenira, starih zanata, te izlaganje proizvođača domaće hrane. Večer će se zaključiti koncertom istarskog pjevača Serđa Valića. Početak manifestacije je u 18 sati na Bolovanu.

 

 

Festival na dragom kamenu se održava u organizaciji KUD “Mate Balota” iz Raklja i uz izvršnu organizaciju tvrtke Motortech Consulting iz Pule.

 

 

Programi koji slijede u sklopu Festivala jesu:

04.08. Rakalj u srcu

 

05.08. Memorijalni boćarski turnir “Zoran Tade”

 

10.08. Koncert klasične glazbe

 

12.08. Rock in Rakalj – koncert Urbana uz predgrupu benda FAULT iz Pule i gosta iznenađenja

 

18.08. predstava JALTA, JALTA

 

08.09. tradicionlna pučka fešta “Svetica”.

 

 

Izvor

Foto

Leave a Reply


− 3 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


Najnovije fotografije


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2014 | Impressum