Otvorenje izložbe Nike Radić u Novigradu

U četvrtak, 12. srpnja 2012. u 21 h u Galeriji Rigo u Novigradu održat će se otvorenje izložbe Nike Radić. Vernissage, audio-video instalacija nastala upravo u znaku prvog samostalnog predstavljanja u Novigradu, rad je u kojim se umjetnica nastavlja baviti svojim dugogodišnjim poljima interesa – režimima komunikacije i prostorom.

 

 

Poigravanjem suodnosima fikcije i realiteta kroz svojevrsnu koreografiju svakodnevnice koju smješta u artificijalni prostor galerije, “ovom instalacijom kao i u prethodnim radovima (Tulum ili Čaj sa Olivijom) Nika Radić kao da sugerira da iza privida neutralnosti, minimalnih oblika ponašanja i jednostavnih modaliteta obraćanja sebi i drugima, postoji još nešto… Da to što vidimo i čujemo nije sve – da konsekvence toga da postoji još nešto što ne razumijemo i ne prisvajamo sugeriraju potencijalnost koja destabilizira odnose fikcije i faktičnosti samog života”.

 

 
Radno vrijeme galerije je od 10 do 13 i od 18 do 23 sata. Zatvoreno ponedjeljkom i praznikom.

 

Izvor

Foto

Leave a Reply


− 2 = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum