Jazz rasplesao Bale

Na Trgu Tomaso Bembo, u Balama, sinoć je bilo veselo, a mnogobrojna publika rasplesala se uz ritmove jazza. Naime, od 1. do 5. kolovoza u Balama se održava 6. Last Minute Open Jazz Festival,  a ove će godine festival gostovati i u Veloj Luci, na Korčuli, od 7. do 9. kolovoza. Po pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Dr. Ive Josipovića i “Akademije svega” u organizaciji udruge za kulturu “Kamene priče”, na manifestaciji sudjeluje preko 70  domaćih i stranih renomiranih glazbenika.

 

Tijekom prvih tri večeri u Balama su nastupili Etienne Mbappe & Su La Takè, Djabe Group, Lucia Ciarla Ouartet, Anke Helfrich Group, te Carlo Cass & Oleg Kyrejev. Sinoć je, pak, baljanskim ulicama odjeknula glazba četveročlanog tršćanskog benda Funambolique i makedonsko-slovenskog Vasco Atanasovski trija, u  čijem su sastavu Vasko Atanasovski , saksofon i flauta, Marjan Stanić , bubnjevi i perkusije, te Dejan Lapanja , električna gitara. Glazba ovog energičnog i veselog trija kombinacija je balkan etno jazza, jazz avangarde i folk rocka, a njihov nastup jamči dobar provod.

 

Večeras nastupaju Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quartet i Denise Jannah New Quartet.

 

 

 

 

 

Tekst i fotografije: Lorna Zimolo

Leave a Reply


6 + = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


Najnovije fotografije


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2014 | Impressum