Hrvatski audiovizualni centar raspisuje Javni poziv

rok: 21.12.2012

Hrvatski audiovizualni centar raspisuje Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2012. u kategorijama: Poticanje proizvodnje audiovizualnih djela te Poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova. Javni poziv je otvoren do 21. prosinca 2012.

 

 

U kategoriji Poticanje proizvodnje audiovizualnih djela, javni poziv se raspisuje za sljedeće grupe audiovizualnih djela:

 
– dugometražni igrani filmovi;
– debitantski dugometražni igrani filmovi;
– kratkometražni igrani filmovi;
– dugometražni dokumentarni filmovi;
– kratkometražni dokumentarni filmovi;
– animirani filmovi;
– eksperimentalni filmovi;
– snimljeni filmovi u svim navedenim grupama.

 
Pravo sudjelovanja imaju fizičke i pravne osobe registrirane za proizvodnju audiovizualnih djela upisane u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj: nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju, tj. opciju s autorom/icom, a u svrhu snimanja audiovizualnog djela.

 
U kategoriji Poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata namijenjena su dugometražnim igranim, dugometražnim dokumentarnim, te animiranim filmovima.
Pod dugometražnim igranim filmovima podrazumijevaju se filmovi čije trajanje nije kraće od 70 minuta i koji su namijenjeni prvenstveno kinodistribuciji.
Pod dugometražnim dokumentarnim filmovima podrazumijevaju se filmovi čije trajanje nije kraće od 60 minuta i koji su namijenjeni prvenstveno kinodistribuciji.
Pod animiranim filmovima, u smislu dodjele sredstava za razvoj scenarija i razvoj pojekata, smatraju se filmovi čije trajanje nije kraće od 24 minute.
Prijavu u ovoj kategoriji Javnog poziva moguće je podnijeti u dvije podkategorije: razvoj scenarija i razvoj projekata.

 

Izvor

Foto

 

Leave a Reply


− 4 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum