Predstavljanje manifestacije “Pazi što jedeš”

Jučer, 21.11.2012., je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena manifestacija „Pazi što jedeš“ koja će se održati u subotu, 24.11.2012.g. od 10:00 do 16:00 u Pučkom otvorenom učilištu (Spomen domu) u Pazinu.


Voditeljica ovog projekta, mr. sc. Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja Istre u Pazinu predstavila je manifestaciju “Pazi što jedeš” kao suradnju Etnografskog muzeja Istre i Udruge ekoloških proizvođača – Istarski eko proizvod.

 

Tanja Kocković Zaborski predstavila je jednodnevnu manifestaciju koja se sastoji od stručnih predavanja koja će održati Lada Radin i Goran Zgrablić koji će predstaviti projekt „Taste of Croatia“; Maja Žebčević Matić iz Gradskog muzeja Požega koja će predstaviti projekt „Muzej u Loncu“ te predstavljanje kataloga izložbe „Ki sit ki lačan“.

Vanja Valić, zadužena za PR i marketing manifestacije predstavila je dalje program manifestacije. Zlatni sponzor manifestacije tvrtka Schneekoppe i Milford čajevi predstavit će se predavanjem Auguste Fabijanić: „Kako prepoznati proizvode pogodne za dijabetičare – nove regulative Europske zajednice“

 
Naglasila je da će sajmeni dio manifestacije obilovat će degustacijama i predstavljanjima ekoloških proizvoda. Na manifestaciji će biti tzv. ‘dizajnerski kutak’ gdje će biti predstavljeni predmeti za kućanstvo inspirirani tradicijom.

 
Nenad Kuftić, predsjednik Udruge ekoloških proizvođača – Istarski eko proizvod predstavio je predavanja koja će biti na temu ekološke poljoprivrede i tradicijskih sorti sjemenja koja će održati Sunčica Pešak, Ranko Tadić i Nenad Kuftić.

 
Predstavljen je i popis eko proizvođača koji će sudjelovati na sajmu. Na sajmu će sudjelovati eko proizvođači sa certifikatom iz , Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije koji će ponuditi svoje povrće, prerađevine, maslinovo ulje, kozji sir i ostale proizvode.

 
G. Kuftić je naglasio da je to najveći eko sajam u Istri, te pozvao sve da posjete Pazin u subotu 24.11.2012.

Leave a Reply


2 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum