Izložba i predavanje “Draga Parenzana”

Marathon Club Umag, Pučko otvoreno učilište “Ante Babić” i Gradska knjižnica Umag organiziraju izložbu Giulija Ruzziera pod nazivom Draga Parenzana: jučer, danas, sutra…u MMC-u Učilišta. Otvaranje izložbe bit će u ponedjeljak 20. 5. u 20 sati.
images

Predrag Živković iz Marathon Cluba održat će u Knjižnici prigodno predavanje o Parenzani nakon otvaranja izložbe. Uskotračna željeznička pruga Parenzana početkom prethodnog stoljeća povezivala je stanovnike italijanske Furlanije i Julijske krajine, te slovenske i hrvatske Istre. Ovdašnji stanovnici i dalje žive u  tijesnim međusobnim odnosima tako da trasa nekadašnje željezničke pruge predstavlja simboličnu vezu među “njima – nama – vama”

 

Leave a Reply


− 3 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum