Monografija Predraga Spasojevića u MMC Luka

Monografija istarskog dizajnera Predraga Spasojevića (1959.- 2010.) jednostavnog naziva “P.S. Predrag Spasojević” bit će predstavljena u petak u 20 sati u pulskom Multimedijalnom centru Luka. Radi se o izdanju HDLU-a Istre i Medita iz Pule na 270 stranica.
“U svom dugogodišnjem stvaralaštvu, Predrag je ostavio dubok trag u gotovo svim domenama grafičko-dizajnerske djelatnosti. Brojne kulturne manifestacije, festivali, turističke zajednice, agencije, privatne i društvene firme, ustanove, nezavisne produkcije, filmovi, kazališta… brendirani su njegovim prepoznatljivim dizajnerskim rukopisom”, navodi se u pozivu na predstavljanje.
Stručni osvrt u bogato ilustriranoj monografiji potpisuje Jerica Ziherl dok su ostali autori tekstova: Daniel Načinović, Suzana Marjanić, Drago Orlić i Ervin Dubrović. Sažetak je prevela Vedrana Brajković dok su za lekturu i korektruru zaslužne Tatjana Segnan i Snježana Akrap Sušac. Recenzenti monografije su dr. Stane Bernik i dr. Ivona Orlić, a fotografije djela potpisuju Miro Ploj, Đani Celija, Renco Kosinožić. Tu su i fotografije Predraga Spasojevića, koji je uz Feodoru Gubaš Štifanić i kooautor oblikovanja djela.
Predstavljanje monografije, bit će upotpunjeno i pratećom izložbom, s izborom djela iz bogatog opusa Predraga Spasojevića

amus003535.jpg.crop_display

Izvor

Foto

 

Leave a Reply


− 3 = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum