Izložba Presidio Ponterosso/Memorie u Trstu

U Trstu je od 5. do 19. listopada u otvorena izložba fotografija posvećena “zlatnom dobu” jugoslavenskog šopinga u Trstu, materijalnoj i popularnoj kulturi upisanoj u kolektivno sjećanje ove regije. Organizator izložbe je kulturno društvo Cizerouno, a kustosi su Wendy D’Ercole i Massimiliano Schiozzi koji pozivaju publiku da im se pridruži sa svojim svjedočanstvima i iskustvima “dell’epoca dei jeansinari” kako oni nazivaju razdoblje od 1976. do 1978.

 


Kako u najavi izložbe i piše: “U 70-ima je prodaja lutaka, kave, deterdženata i iznad svega jeans odjeće usrećila mnoge tršćanske trgovce, ali i proslavila Trst iznad granica Jugoslavije, skroz do Moskve, a Ponterosso je godinama i za mnoge generacije postao sinonim za kupovinu i (platni) promet, ali i za slobodu i razmjenu.”

Izložba je otvorena do 19. listopada, može se razgledati svaki dan od 17 do 20 sati u salonu na trećem katu u Ulici Torrebianca 10.

Layout 1

Izvor

Foto

 

 

Leave a Reply


5 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum