Jednodnevna izložba slika Silvija Šarića 30. 10.

U srijedu 30. listopada u 19. sati u Istarskoj sabornici u Poreču otvara se izložba Silva Šarića Crna slika. Rad je moguće pogledati samo na dan otvaranja, od 19 do 22 sata.

„Veliki crni krug, koji je u stvari apsorpcija crne svjetlosti, postavljen je na kraju dominantne osi baroknog prostora ukrašenog rokoko štukaturama. Crni krug istovremeno poništava i akcentira povijesni prostor pridodajući mu minimalističkom intervencijom nova, ali i naglašujući povijesna značenja. Posjetitelj krećući se prostorom prema crnom krugu postupno nestaje zahvaćen emanacijom zraka crnog svjetla. Ne ostaje ni sjena.“
Iz predgovora kataloga  Mladena Lučića.

fetch>UID>

Izvor

Foto

 

 

Leave a Reply


3 + 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum