Noć muzeja 2014.

Sinoć je u Puli održana europska manifestacija Noć muzeja koja se istovremeno održava u više od sto hrvatskih mjesta i gradova. Mladi fotograf Josip Balta posjetio je i zabilježio atmosferu pulskih muzeja; Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, izložbu galerije Anex Supremoneyzam Branka Kolarića, galerijski prostor Arheološkog muzeja Istre – Sv. Srca u kojoj je bila postavljena izložba Roberta Paulette i  MSI s izložbom Tabula rasa.

U Povijesnom i pomorskom muzeju Istre postavljena je izložba Pun kufer svega/osobni putnički inventar kao odraz društvenih promjena koju je otvorena u suradnji s Hrvatskim muzejom turizma. Izložba govori o osobnom putničkom inventaru, svemu onome što nosimo sa sobom na put, od kovčega za šešire i putnog pribora za njegu brkova s kraja 19. stoljeća, preko članskih iskaznica za popuste iz tridesetih godina 20. stoljeća, pa sve do točkastih, plastičnih putnih šalica za kavu iz 1968.

 

2

3

4

U MMC Luka, tj. galeriji Anex Hrvatskog društva likovnih umjetnika predstavljena je izložba Supremoneyzam/Mental Collection Branka Kolarića. Radovi iz samostalnog ciklusa SUPREMONEYZAM na prvi pogled nalikuju na slike, no zapravo je riječ o slojevitim instalacijama od metala i reljefnog stakla koje iza prozaičnih formi kvadrata, krugova i križeva skrivaju raznobojne kolaže potrošenih kreditnih kartica.

15

14

13

Izložba Roberta Paulette pod nazivom Lady’s secret u muzejsko galerijskom prostoru Sveta Srca bila je izrazito dobro posjećena.

17

19

22

21

U MSU Istre postavljana je izložba Tabula Rasa – Autorefleksivno, primarno i analitičko u hrvatskoj umjetnosti bila je tijekom lipnja mjeseca 2013. godine postavljena u Gliptoteci HAZU u Zagrebu.

25

27

Foto: Josip Balta

 

 

 

 

Leave a Reply


6 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum