Punk za staro i mlado

Ovog petka, 21. veljače u Monteparadiso klubu održana je punk svirka dvaju bendova. Umjesto najavljivanih Saučešće iz Zagreba koji su naglo otkazali nastup zbog bolesti, u zadnji tren kao predgrupa su uskočili Saša 21, pulski punk rock trio predvođen gitaristom KUD Idijota, Saletom Verudom.

 

sasa21 (1)

 


Saša 21 su jednostavnim punk ritmom i prepoznatljivim Saletovim zvukom kojeg njeguje još iz Idijota, zagrijali okupljene pred nastup Mašinka, a do konca njihove svirke klub se lagano punio.

 

sasa21 (2)

 

Iako je većina pulskih pankera i onih koji se tako osjećaju tu večer svoje žanrovske ukuse stavila ispred svojih stavova o podržavanju scene, klub je već ugodno popunjen u trenutku kada Mašinko stupaju na binu. Netipično za punk rock sastave, Mašinkova postava sastoji se od tri gitare, tako da u punoj postavi ukupno broje šest članova. Mašinka krasi brza, melodična i pjevna punk rock svirka s nešto grubljim vokalom, što sve zajedno zvuči zaista dobro. Teme kojima su tekstovi benda prošarani su piće (posebno rakija), zabava, malo politike i sve što momke veseli, a to u pravilu uvijek znači dobru punk feštu.

 

masinko (5)

masinko (6)

masinko (7)

 


Dobro raspoloženi i uvježbani, Mašinko su zabavili posjetitelje kluba koji se nisu suzdržavali zaplesati u prvim redovima i tako opravdali status benda za fešte koji imaju u Zagrebu i svoju brojnu bazu fanova koja ih prati po koncertima.

masinko (3)

Tekst i foto: Davor Vuković

 

 

Leave a Reply


7 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum