Izložba Sabine Damiani u Galeriji Anex

U pulskoj Galeriji Anex, 28. ožujka s početkom u 19 sati, otvara se izložba “Arhiv migracije” Sabine Damiani. 

U Arhivu migracije radi se o imaginativnom ansamblu od tri poglavlja (Altrove, dove da qui & WeTransfair) koja istražuju delikatne, ponekad na prvi pogled i nezamjetne tranzicije duha, kultura, sjećanja, običaja i identiteta, čiju vidljivost možemo zahvaliti isključivo autoričinom empatičkom senzibilitetu.

Komunikacija u neprestanom pokretu kroz vrijeme i prostor, nedvojbeno proizašla iz otvorenog, dinamičnog osobnog karakternog profila neopterećenog suvišnim tehnološkim ili civilizacijskim šumovima, osnova je umjetničke strategije Sabine Damiani.

Sabina Damiani rođena je 28. svibnja 1985. godine u Kopru. 2008. godine diplomirala je na Accademia di Belle Arti u Veneciji, smjer vizualna komunikacija i didaktika umjetnosti. 2011. završila postdiplomski studij fotografije na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu. Radila je u ulozi asistenta u galeriji Cell Project Space u Londonu te kasnije vodila galeriju Union iz Londona. Osnivač je projekta ‘Kioosk’, platforme za istraživanje i kritiku suvremene fotografije. Član je HDLU-a Istre i Studio Voltaire-a London.

1779226_217424891799253_1626464647_n

 

Izvor

Slika

 

Leave a Reply


3 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum