Izložba Đurice Ciganovića u Puli

U galeriji SKUC (ex Ribrska), 27. lipnja u 21 sat održat će se otvaranje izložbe “Pogled preko rubikona” Đurice Ciganovića. Tokom otvorenja bit će izveden i performans.

Đurica Ciganović je slikar, performer, neovisni filmski autor, rođen 1957. u Splitu. Član udruženja HDLU-a Istre. U periodu između 2007. i 2011. godine imao je šest samostalnih izložbi u Puli i Medulinu. Sudjelovao je na više revijalnih izložbi članova HDLU-a Istre, kao i na skupnoj izložbi održanoj u galeriji “Maison du Citoyen et de la Vie Associative Fontenay sous Bois” u Parizu 2012. godine. Za svoj je rad 2010. dobio dvije nagrade “Premio Ponzano”. Paralelno sa slikarstvom, Ciganović se bavi i performansom („Himna potlačenih umjetnika“, „Gogenhajm“, „Slikar je gol“, „Ima li umjetnik putra na glavi?“…) te, odnedavno, video umjetnošću.

Ciganovic

Izvor

Slika

Leave a Reply


1 − = 0

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum