Dječja knjižnica Pula i Sanja Pilić s djecom iz Slavonije na Fratarskom otoku

Dječja knjižnica Pula i Sanja Pilić, 29. srpnja, posjetili su djecu iz Gunje koja borave na Fratarskom otoku. 

Spisateljica za djecu Sanja Pilić odazvala se pozivu Dječje knjižnice Pula te jučer u društvu knjižničarke  Vlaste Šajina Sošić i ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nele Načinović posjetila djecu iz Gunje koja borave na otoku Veruda. 

Ovo je druženje prvo u nizu programa koje je Gradska knjižnica i čitaonica pripremila da bi sadržajno obogatila boravak djece u Puli, posebice u vrijeme koje je nepogodno za odlazak na plažu. Susretu su trebala su prisustvovati i djeca iz sportskog ljetnog kampa „Fratarski otok“ Saveza sportova grada Pule, no zbog najavljenog lošeg vremena odgodili su dolazak. 

Susret je započeo druženjem sa spisateljicom i razgovorom o knjigama u opuštenom tonu, nakon čega je uslijedila kreativna radionica – složi priču od naslova knjiga Sanje Pilić. 

Sanja Pilić svestrana je spisateljica i pjesnikinja. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo, a tekstovi su joj prevedeni na slovenski, engleski, talijanski, njemački, nizozemski i mađarski jezik te su prema njezinim djelima napravljene predstave za djecu. Dobitnica je brojnih nagrada: od nagrada Večernjeg lista, Grigor Vitez i Ivana Brlić Mažuranić preko Kiklopa i Reda Danice hrvatske do Mate Lovraka i Časne liste IBBY-ja, a sa šest naslova zastupljena je u lektiri za osnovne škole. Objavila je više od 40 djela za djecu i odrasle, a osim što osvajaju brojne nagrade, mnoga su prodana i u više od 12 tisuća primjeraka. 

Ljetni kamp na popularnom Fratarskom otoku Zagrljaj Istre organizirala je pulska Humanitarna udruga Pokloni mi budućnost, a sudjeluju i brojni volonteri. 

DSC03361.JPG.390x390_q92

Izvor

Slika

Leave a Reply


9 − = 2

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum