Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima

rok: 17.07.2014

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima. Rok za prijavu je 17. srpnja. Bespovratna sredstava putem ovog Javnog poziva dodjeljuju se neprofitnim medijima s općim ciljem jačanja njihovog kritičkog kapaciteta i društvenog utjecaja.

Posebni ciljevi Javnog poziva su:

– širenje informativnog opsega (broja tema) i relevantnosti sadržaja (pozadine informacija) postojećih neprofitnih medija

– osnivanje novih neprofitnih medija

– profesionalizacija novinarskog i autorskog rada u neprofitnim medijima.

[lang_hr]Sredstva planirana na poziciji “A 781 008 – neprofitni mediji” proračuna Ministarstva kulture za 2014. godinu u iznosu od 2.970.000 kuna godišnje raspodijelit će se prema sljedećem planu:

1) pet financijskih podrški u iznosu od 250 tisuća kuna godišnje;
2) šest financijskih podrški u visini od 170 tisuća kuna godišnje;
3) sedam financijskih podrški u visini od 70 tisuća kuna godišnje;
4) tri financijske podrške u visini od 70 tisuća kuna godišnje za nove medijske projekte.

Razdoblje korištenja sredstava započinje 1. listopada, a završava 30. rujna 2015. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti neprofitni proizvođači medijskog sadržaja koji se distribuira putem različitih tehnoloških platformi – tiska, radija, televizije, interneta. Neprofitni proizvođači medijskog sadržaja odnosno neprofitni mediji mogu biti pravne osobe, posvećene zadovoljavanju informativnih, obrazovnih, znanstvenih, umjetničkih, kulturnih i drugih komunikacijskih potreba javnosti, registrirane kao udruge, ustanove, neprofitne zadruge, vijeća nacionalnih manjina i druge organizacije upisane kao neprofitni mediji u odgovarajuću knjigu Agencije za elektroničke medije ili Registar neprofitnih organizacija Ministarstva financija.

Neprofitni mediji ne mogu stjecati financijsku dobit za svoje članove, osnivače ili treće osobe, nego eventualni višak prihoda u odnosu na rashode mogu koristiti samo za unapređenje i razvoj vlastitog rada na području javne komunikacije.

Prijaviti se mogu neprofitni proizvođači medijskog sadržaja koji uredno ispunjavaju svoje ugovorne obaveze u provedbi drugih javnih potpora, kao i obaveze prema javnim davanjima. Pravne osobe upisane u Registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija trebaju voditi svoje računovodstvo prema propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija.

Više informacija potražite na službenim stranicama Ministarstva kulture.[/lang_hr]

tmp_20090409044911_0

 

Izvor

Slika

 

 

Leave a Reply


1 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum