Izložba “Eko svijet papira” u Poreču

U Zavičajnom muzeju Poreštine, 29. rujna u 11 sati, bit će otvorena izložba dječjih radova “Eko svijet papira” nastalih na radionicama kreativnog recikliranja papira i uvezivanja. Voditeljica projekta bila je Sabina Damiani. Projekt je proveden uz financijsku podršku zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz fonda gradova i općina.  

Polaznici radionica Eko svijet papira_foto Sabina Damiani

Projekt se provodio kroz razdoblje ljetnih praznika u suradnji s lokalnim vrtićima i osnovnim školama, a u njemu je sudjelovalo sedamdesetak djece. Ove su radionice osmišljene kako bi djeci približili nematerijalnu baštinu kroz tehnike i materijale koji su sve manje u uporabi, a na zabavan, kreativan i moderan način. Kroz ovakve kreativne tehnike djeci je omogućeno da kroz ručnu obradu stvaraju predmete koje su inače navikli nalaziti u prodaji. U radionicama se, koristeći stari papir, izrađivao novi koji je bio korišten za pisanje, crtanje i izrađivanje knjiga. Uz recikliranje papira, djeca vrtićke dobi naučila su izraditi knjižice na savijanje, dok su osnovnoškolci savladali tehnike uveza brošura te japanskog uveza. Takve su radionice bitne za poticanje na promišljanje i stvaralaštvo kao i za razvoj fine motorike.

Reciklirani papir_foto Sabina Damiani

Cilj je bio kvalitetno i kreativno provođenje vremena kroz ljetno razdoblje, a djeci je omogućeno učenje novih vještina i stvaranje novih interesa, kao i međusobno druženje i upoznavanje. Također, uvodom u svijet papira i knjigoveštva, djeca su imala priliku upoznati tehnike i vidjeti materijale koji su u današnje doba sve manje u uporabi, ali istodobno imaju široku primjenu i veliku vrijednost u umjetnosti.

Izvor

Slika 

Leave a Reply


3 + = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum