Izložba Martina Bizjaka u galeriji SKUC-a

U pulskoj galeriji SKUC-a, 12. rujna u 20 sati, otvara se izložba akademskog slikara Martina Bizjaka. Umjetnika će s nekoliko uvodnih riječi predstaviti povjesničarka umjetnosti Kristina Tamara Franić. Izložba je otvorena do 10. rujna.

Martin Bizjak je rođen 1929. u slovenskom Hrastniku. U Ljubljani je diplomirao na Akademiji likovne umjetnosti 1958. godine. U Puli od 1957. najprije djeluje kao likovni pedagog, a kasnije kao referent za kulturu u Općini Pula, pa voditelj kulturno–estetskog obrazovanja pri Radničkom sveučilištu. Direktor je Festivala jugoslavenskog igranog filma od 1975. -1984.godine.

Screen Shot 2014-09-10 at 09.19.40

Izvor

Slika

Leave a Reply


8 + = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum