VITRINA MJESECA u Etnografskom muzeju Istre

U Etnografskom muzeju Istre u Pazinu, 26. rujna u 12 sati, bit će predstavljen projekt „Vitrina mjeseca“. Cilj projekta je široj javnosti prikazati predmete iz muzejskog fundusa. Svaki mjesec jedan od kustosa/ica muzeja predstavit će putem predmeta i fotografija svoju zbirku ili fenomene nematerijalne kulturne baštine koje proučava.

Prva od Vitrina mjeseca posvećena je jednom od najreprezentativnijih istarskih instrumenata – sopeli ili roženici. Autor je kustos Mario Buletić, koji će najaviti i publikaciju kataloga tradicijskih glazbenih instrumenata iz muzejskog fundusa, nastalog u suradnji s Darijem Marušićem.

Screen Shot 2014-09-24 at 12.41.08

Izvor

Slika

Leave a Reply


9 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum