Festival kratkog filma u Kinu Valli

Manhattan festival kratkog filma nastao je 1998. godine kad je Nicholas Mason, sadašnji ravnatelj Festivala, prikazao 16 kratkih filmova na platnu prislonjenom uz kamion u ulici Mulberry u njujorškoj četvrti Little Italy. Godinu dana poslije, Festival se preselio u park Union Square u New Yorku, a nakon 11. rujna pretvorio se u svjetski fenomen te postao jedini filmski festival koji se odvija istovremeno u 250 kinodvorana na šest kontinenata.

Na ovogodišnjem, 17. Manhattanu koji će u pulskom Kinu Valli bit održan 3. listopada u 21 sat, Puljani će moći pogledati i ocijeniti sljedećih 10 kratkih filmova-finalista: On/Off (Francuska, 14′), Mula (La carnada, Meksiko, 13′),Popraviti i snaći se (Mend and Make Do, Engleska, 8′), Najhrabriji, najodvažniji (The Bravest, The Boldest, SAD, 17′), Nosorog u punom gasu(Rhino Full Throttle, Njemačka, 15′), 97% (Nizozemska, 8′), Zločin – animirani serijal (Crime The Animated Series, SAD, 14′), Na mostu (On the Bridge, Engleska, 12′), Shift (Australija, 11′) i Pad (The Fall, Norveška, 15′). 

[lang_it]Putem glasačkih listića koji će im biti podijeljeni na ulazu, gledatelji će moći odabrati film koji, po njihovu mišljenju, zaslužuje pobjedu. Glasovi će se kasnije prebrojavati u svakom kinu koje sudjeluje u Festivalu i poslati u sjedište Manhattan festivala kratkog filma u New Yorku gdje će pobjednički film biti proglašen i objavljen na www.ManhattanShort.com u ponedjeljak, 6. listopada.

Screen Shot 2014-10-01 at 09.44.15

Izvor

Slika

Leave a Reply


− 1 = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum